Ο νέος μουσικός χάρτης της Αθήνας
Απο newsattica
Spread the love

Αρβανιτάκη, Ζουγανέλη, Νέγκα ετοιμάζονται για πρεμιέρα, Ξαρχάκος, Πασχαλίδης, Τσαλιγοπούλου συνεχίζουν ακάθεκτοι

Αλλαγή χρονιάς, αλλαγή φρουράς στις μουσικές σκηνές της Αθήνας. Το πρώτο μισό της χειμερινής περιόδου ολοκληρώθηκε και μπαίνουμε πλέον στο δεύτερο και τελευταίο κομμάτι της. Νέοι καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα θα πάρουν τη σκυτάλη και θα «καταλάβουν» τη σκηνή των περισσότερων μουσικών χώρων της πόλης ενώ υπάρχουν και εκείνες οι περιπτώσεις που, λόγω επιτυχίας και μεγάλης ανταπόκρισης από το κοινό, παρατείνουν τις ζωντανές εμφανίσεις τους. Στο νέο μουσικό χάρτη, πάντως, επικρατούν τα προσωπικά προγράμματα ενώ η μουσική γκάμα που καλύπτεται είναι αρκετά μεγάλη και εκτείνεται από ροκ μέχρι λαϊκό κι από σύγχρονο τραγούδι μέχρι κωμικές μουσικές παραστάσεις. Πάμε να ρίξουμε μια ματιά..

Αρβανιτακη2
Η Ελευθερία Αρβανιτάκη θα τραγουδά τον Μάρτιο στο «Πειραιώς 131»

Ελευθερία Αρβανιτάκη – Πειραιώς 131
Σταθερή αξία στον χώρο του ελληνικού τραγουδιού αλλά και της μουσικής ψυχαγωγίας εδώ και δεκαετίες η ερμηνεύτρια ετοιμάζεται να επιστρέψει στη στη σκηνή. Από το Σάββατο 7 Μαρτίου και για τα επόμενα Σάββατα θα βρίσκεται στην μουσική σκηνή της Πειραιώς και θα ξετυλίγει το κουβάρι της σπουδαίας διαδρομής της με οδηγό τα τραγούδια. Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα, βεβαίως, θα έχουν τα εξαιρετικά καινούργια κομμάτια από τον τελευταίο της δίσκο, «Τα μεγάλα Ταξίδια», με τις υπογραφές του Θέμη Καραμουρατίδη και της Λήδας Ρουμάνη στη μουσική και τους στίχους.

Eleonora_Zoyganeli
Πρεμιέρα απόψε για την Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Ελεωνόρα Ζουγανέλη – Anodos Live Stage
Πρεμιέρα απόψε για την Ελεωνόρα Ζουγανέλη η οποία επιστρέφει σε έναν γνώριμη για εκείνη χώρο μιας και είχε φιλοξενηθεί εκεί και πέρσι. Από σήμερα λοιπόν και κάθε Σάββατο και Κυριακή η ερμηνεύτρια θα μοιράζεται με το κοινό της τα τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία αλλά αγαπημένα της κομμάτια άλλων καλλιτεχνών με βασικό στόχο να χαϊδέψει τα αυτιά και, κυρίως, ν΄ αγγίξει το συναίσθημα.

Μποφιλιου
Μία τελευταία παράσταση μέσα στον Φεβρουάριο θα δώσει η Νατάσσα Μποφίλιου

Νατάσσα Μποφίλιου – Pireaus Academy
Την πιο ροκ εκδοχή της ερμηνεύτριας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι θαυμαστές της για μια τελευταία βραδιά, στις 20 Φεβρουαρίου, σε έναν κατεξοχήν συναυλιακό χώρο. Μαζί της, και αυτή τη φορά, θα είναι οι μόνιμοι συνεργάτες της και δημιουργοί των τραγουδιών της Θέμης Καραμουρατίδης και Γεράσιμος Ευαγγελάτος. Γενικό σύνθημά τους; Τί άλλο…«Εν λευκώ»!

Γιώτα Νέγκα – Σταυρός του Νότου Plus
Μια εξαιρετική λαική ερμηνεύτρια, η Γιώτα Νέγκα, ανεβαίνει στη σκηνή για να μοιραστεί μαζί μας τα τραγούδια από το ολοκαίνουργιο άλμπουμ της, με τίτλο «Αυτό που θέλεις στη ζωή το καταφέρνεις», που έγραψαν ο Νίκος Μωραίτης και Νίκος Μερτζάνης, μαζί με παλαιότερα αγαπημένα κομμάτια της αλλά και επιλογές από το ελληνικό ρεπερτόριο. Μπορείτε να την συναντήσετε και να την ακούσετε κάθε Σάββατο βράδυ, για όλο τον Φεβρουάριο.

Μαρία Παπαγεωργίου – Σταυρός του Νότου Club
Η αέρινη τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια επιστρέφει στον μουσικό χώρο όπου έκανε τα πρώτα της βήματα, εκεί που πρωτοδημιούργησε δεσμούς με το κοινό της. Αυτή τη φορά, από τις 7 Φεβρουαρίου και για τέσσερις συνολικά Παρασκευές θα θυμηθεί τους πιο σημαντικούς σταθμούς της προσωπικής της μουσικής διαδρομής.

Delivorias
Ο Φοίβος Δεληβοριάς πάει…«Κύτταρο»

Φοίβος Δεληβοριάς – ΚΥΤΤΑΡΟ
Πρεμιέρα σήμερα, 1η Φεβρουαρίου και για τον Φοίβο Δεληβοριά ο οποίος ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια μουσική παράσταση που να έχει…«Μόνο Ψέματα», με ειλικρινή, όμως, διάθεση. Υπόσχεται Σαββατόβραδα με πολύ και καλή διάθεση, σοβαρές και αστείες εξομολογήσεις και φυσικά με πολύ μουσική.

Bigalis_Polina
Για μία ακόμη φορά το «Κύτταρο» στήνει πάρτι 90’s

Μπίγαλης – Μαντώ – Δάκης – Πωλίνα – ΚΥΤΤΑΡΟ
Η δοκιμασμένη από τα προηγούμενα χρόνια μουσική συνταγή, που στέφτηκε με επιτυχία, επανέρχεται. Λίγο πριν τις Απόκριες το «Κύτταρο» επιστρατεύει και πάλι την χρυσή μουσική τετράδα και τις επιτυχίες τους από το παρελθόν και προσκαλεί τον κόσμο σε ένα ξέφρενο πάρτι με νοσταλγικό άρωμα 90”s.

Χριστόφορος Ζαραλίκος – Γυάλινο Up Stage
Aπό το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο o Χριστόφοροw Ζαραλίκος «ψηφίζει»… με την «Επιστροφή στην Κανονικότητα». Μουσική, τραγούδι, έξυπνα κείμενα και γέλιο, πολύ γέλιο.


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ…

Σταύρος Ξαρχάκος – Gazarte
Η μουσική παράσταση του Σταύρου Ξαρχάκου με τίτλο «5 Λαϊκές Μορφές Με Τρόπον Εντόνως Ερωτικόν» – Μ. Χατζιδάκις – Μ. Θεοδωράκης – Β. Τσιτσάνης – Μ. Βαμβακάρης – Σ. Ξαρχάκος, ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα γι΄ αυτό και κέρδισε τις εντυπώσεις και την προτίμηση του κοινού. Όσοι λοιπόν δεν πρόλαβαν μέχρι τώρα να την απολαύσουν, μπορούν να το κάνουν από σήμερα και κάθε Σάββατο έως τις 18 Μαρτίου.

Tsaligopoulou
Τα…σπάει μαζί με το κοινό της η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο «Πειραιώς 131»

Ελένη Τσαλιγοπούλου, Έλλη Πασπαλά– Πειραιώς 131
Πολύ κέφι μαθαίνουμε πως κάνει η ερμηνεύτρια στις ζωντανές εμφανίσεις της οπότε αναμενόμενο ήταν να πάρουν μια μικρή παράταση. Όλα τα Σάββατα του Φεβρουαρίου λοιπόν θα δηλώνει το δυναμικό μουσικό «παρών» με τραγούδια πολλά κι αγαπημένα. Στο μεταξύ συνεχίζονται για δύο ακόμη Κυριακές, 16 και 21 Φεβρουαρίου οι μουσικές παραστάσεις της Έλλης Πασπαλά στον ίδιο χώρο. Την μία βραδιά προσκεκλημένος της θα είναι ο Vassilikos και την δεύτερη ο Γιώργος Περρής.

Μίλτος Πασχαλίδης – Σταυρός του Νότου
Στο μόνιμο, τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον, μουσικό στέκι του, θα ξεχειμωνιάσει φέτος ο Μίλτος Πασχαλίδης. Κάθε Σάββατο βράδυ, για όλο τον Φεβρουάριο, θα παίρνει την κιθάρα του, και θα διηγείται στον κόσμο τις όμορφες μουσικές ιστορίες του που κουβαλούν ήχους και εικόνες από πολλά διαφορετικά τοπία. Συντροφιά θα του κρατήσει, αύριο και το επόμενο Σάββατο, η Βιολέτα Ίκαρη

Sfigga
Η παράτασης της…παράτασης για Σταμάτη Κραουνάκη και Σπείρα – Σπείρα στη «Σφίγγα»

Σταμάτης Κραουνάκης – Σφίγγα
Όλο τελειώνει κι όλο ξαναρχίζει και ξανά προς τη δόξα η μουσική παράσταση «Φίλα με» του Σταμάτη Κραουνάκη και της καλλιτεχνικής του ομάδας, της γνωστής και μη εξαιρετέας πλέον «Σπείρας – Σπείρας». Έχουν ζήτηση, τί να κάνουν; Για τρεις τελευταίες βραδιές λοιπόν, στις 17 και 24 Φεβρουαρίου αλλά και στις 2 Μαρτίου (Καθαρά Δευτέρα) θα τραγουδήσουν, θα γλεντήσουν, θα συγκινηθούν και θα ξεσηκώσουν το κοινό τους μέχρι τα ξημερώματα.

Πηγή: protothema.gr