Μάχη στο ΑΠΘ από μειοψηφία γιατί… χτίζεται βιβλιοθήκη!
Απο newsattica
Spread the love

Η βιβλιοθήκη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης χτίζεται παρουσία των ΜΑΤ γιατί μειοψηφικές ομάδες αντιδρούν και δημιουργούν επεισόδια. Το ελληνικό παράλογο σε όλο του το μεγαλείο. Μια μικρή ομάδα φοιτητών δημιουργώντας ένταση καθυστερεί ένα πολύτιμο έργο που θα ωφελήσει τη φοιτητική κοινότητα και θα αναβαθμίσει το πανεπιστήμιο.

Το σκηνικό στο ΑΠΘ έχει ξεκινήσει από την αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας και χθες μετά την ολοκλήρωση των αργιών του Πάσχα συνεχίστηκε. Κλούβες των ΜΑΤ απέκλεισαν την είσοδο της Σχολής Θετικών Επιστημών σε όσους θα επιχειρούσαν να εισβάλουν αντιδρώντας στις κατασκευαστικές εργασίες.

Ομάδες φοιτητών που τοποθετούν τον εαυτό τους στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απόφαση του ΑΕΙ να «απελευθερώσει» χώρο του Τμήματος, που ήταν κατειλημμένος επί 34 χρόνια. Το ίδρυμα έχει αποφασίσει στον χώρο  αυτό να κατασκευαστεί σύγχρονη βιβλιοθήκη. Τα χθεσινά επεισόδια ήταν συνέχεια εκείνων που ξεκίνησαν τη Μεγάλη Εβδομάδα, όταν φοιτητές προσπάθησαν να πλησιάσουν στον χώρο των κατασκευαστικών εργασιών αντιδρώντας. Τότε, δύο άτομα 23 και 25 ετών συνελήφθησαν και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απόπειρα σωματικής βλάβης, εξύβριση, παραβιάσεις της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και όπλων.

Ο χώρος που ήταν κατειλημμένος για 34 χρόνια και αποδεσμεύθηκε έπειτα από αστυνομική επιχείρηση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2022 είχε εκτεταμένες φθορές και εικόνα καταστροφής και εγκατάλειψης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε: «Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σήμερα τόσο εντός όσο και στον περιβάλλοντα χώρο του ΑΠΘ, για να διασφαλίσει την ομαλή κατασκευή της νέας βιβλιοθήκης στη Σχολή Θετικών Επιστημών. Η ασφάλεια των φοιτητών και των καθηγητών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την οποία ήδη κάνουμε πράξη».