Φεβρουάριος 27, 2020

Άμεση προτεραιότητα για τον Δήμο Γλυφάδας η απόκτηση ηλεκτρικών οχημάτων

Την προσεχή Δευτέρα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών με το οποίο δίνεται στο κράτος και στην Αυτοδιοίκηση η δυνατότητα να αγοράζουν ηλεκτρικά, ηλεκτροκίνητα και υβριδικά οχήματα.

Αυτό δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, στην παρουσίαση των ηλεκτρικών οχημάτων της Automotive Solutions, που πραγματοποιήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του Ζαππείου Μεγάρου. «Είναι μια αναγκαία καινοτομία που έχει γίνει πράξη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και πολύ σύντομα θα είναι πραγματικότητα και στην Ελλάδα», τόνισε ο Υπουργός.

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησε την παρουσίαση και το test drive ενός εντυπωσιακού mini ηλεκτρικού λεωφορείου 30 επιβατών το οποίο κινείται 100% με ηλεκτρική ενέργεια η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Γλυφάδας Άννυ Καυκά, μαζί με τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρο Καφούνη και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς Μάρκο Πανέτα.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν, επίσης, ηλεκτρικά οχήματα δύο θέσεων με μεγάλο αποθηκευτικό χώρο, ηλεκτρικά σκούτερ με ισχυρούς κινητήρες, ηλεκτρικά φορτηγάκια με μεγάλες πλατφόρμες και ενσωματωμένα πλυστικά μηχανήματα αλλά και ηλεκτρικά απορριμματοφόρα, όλα κατάλληλα για Δήμους και Κοινότητες.

H απόκτηση ηλεκτρικών οχημάτων, φιλικών προς το περιβάλλον, αποτελεί άμεση προτεραιότητα του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου και σύντομα θα γίνει πραγματικότητα για την πόλη.

Πηγή: notia24.gr

Related articles

Παλαιό Φάληρο: Cardio Run 2019- Τρέξε με την καρδιά σου…. για την καρδιά σου

O Δήμος Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Γυμναστηρίων, την Πανελλήνια Επιστημονική Φιλογυμναστική Εταιρεία και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αττικής συνδιοργανώνουν τον αγώνα Cardio Run 2019 για 6η συνεχή χρονιά. Η  συνδιοργάνωση από 6 σημαντικούς φορείς, αποτελεί μοναδική εγγύηση για έναν ξεχωριστό και μοναδικό αγώνα. […]

Markopoulo Park: Έξι συναρπαστικές κούρσες και πολλοί νικητές στο Σκορ 6

Ο ΡΑΝ ΤΟΥ ΔΕ ΧΙΛΣ κέρδισε το Κύπελλο Αθηνών Πλούσιο θέαμα και έξι συναρπαστικές ιπποδρομίες απόλαυσαν όσοι επισκέφτηκαν το Markopoulo Park, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου. Οι ιπποδρομίες ξεκίνησαν στις 13.00, την νέα τους ώρα για τη χειμερινή σεζόν. Το ενδιαφέρον του κόσμου συγκέντρωσε η πέμπτη ιπποδρομία και το Κύπελλο Αθηνών με έπαθλο 20.000 ευρώ. Νικητής […]

Leave a Reply

avatar