Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κατάρρευση Τσίπρα, κυρίαρχος ο Μητσοτάκης
Απο newsattica
Spread the love

Με 15,1 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ, σε νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis.

https://www.tovima.gr/wp-content/uploads/2020/01/26/1.jpg

Συγκεκριμένα στην δημοσκόπηση για το «Βήμα της Κυριακής» η ΝΔ φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό 37,1% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 5,8%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 4,8% και η ΜέΡΑ 25 με 4%.

Όσον αφορά τον πρωθυπουργό, η δημοσκόπηση αποτυπώνει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των πολιτών αφού το 65% αξιολογεί θετικά τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του.

https://www.tovima.gr/wp-content/uploads/2020/01/26/2%CE%B1.jpg

Παράλληλα, έχει μεγάλη απήχηση στους κεντρώους (71%) και στους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους (52%) ενώ με 31% ακολουθούν οι αριστεροί. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, 66% των ερωτηθέντων να απαντούν πως έχουν θετική γνώμη γι αυτόν.

Προβάδισμα έχει ο κ. Μητσοτάκης και στην «καταλληλόλητα για πρωθυπουργός» αφού προηγείται με 30 μονάδες έναντι του Αλέξη Τσίπρα (48% έναντι 18%).

Ο κ. Τσίπρας, βελτιώνει ελαφρώς το προφίλ του καθώς οι αρνητικές γνώμες μειώθηκαν στο 65% από 67% τον Δεκέμβριο και η δημοφιλία του αυξήθηκε σε έναν μήνα κατά 5 μονάδες, 41% από 36%.

Για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αναδεικνύεται πρόσωπο ευρείας αποδοχής και στην κοινωνία, καθώς το 59% των πολιτών συμφωνεί με τη συγκεκριμένη επιλογή.

Για τα ελληνοτουρκικά

Σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, προβάλλει o φόβος για το ενδεχόμενο πολεμικής σύρραξης (61%) αλλά και η διακομματική συναίνεση για την επιλογή της προσφυγής στη Χάγη.

«Αγκάθια» προσφυγικό, ασφάλεια και παιδεία

Τρία είναι τα καμπανάκια που χτυπούν οι πολίτες στην κυβέρνηση. Πρόκειται για: την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας (οι θετικές γνώμες μειώθηκαν από το 52% στο 45%), την παιδεία (οι θετικές γνώμες από 49% έπεσαν στο 38%), το προσφυγικό (οι θετικές γνώμες από 25% έφθασαν στο 16%).

Πηγή: cnn.gr