ΠΟΛΙΤΙKH

Δημοσκόπηση MRB: Παράσταση νίκης 47.9% και προβάδισμα 8,9% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Spread the love

Όπως καταγράφεται στη νέα  δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Newsbomb.gr, η Kυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξακολουθεί να διατηρεί ευρύ προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση φαίνεται να διατηρεί τις δυνάμεις της και να τις αυξάνει ελαφρώς, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να μην πείθει με την αντιπολιτευτική γραμμή που ακολουθεί. Η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 16 με 18 Μαΐου σε δείγμα 1.004 ατόμων, όταν ο πρωθυπουργός επισκεπτόταν τις ΗΠΑ και ο Αλέξης Τσίπρας είχε επανεκλεγεί στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 35% έναντι 26,1% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά να διαμορφώνεται στο 8,9%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 14,2% ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,8%, η Ελληνική Λύση με 5,5% και το ΜέΡΑ25 με 3,6%. Στην προηγούμενη έρευνα της MRB το Μάρτιο, το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ ήταν κατά 2,2% μεγαλύτερο, ενώ η διαφορά μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 9%.

Ιδιαίτερη σημασία έχουν και τα ποσοστά  στην παράσταση νίκης, με το 47,9% των ερωτηθέντων να βλέπει νίκη του κυβερνώντος κόμματος και το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ να περιορίζεται στο 17,1. Αυτό σημαίνει ότι η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα διαμορφώνεται στο 30,8%.

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 39,1% έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα (διαφορά 12,1%).

Όσον αφορά στη  δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με  37,1%,  ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 32,8%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης καταγράφει  28,1%. Μάλιστα σε σχέση με τη δημοσκόπηση του Μαρτίου, τα ποσοστά  Κυριάκου Μητσοτάκη αυξήθηκαν κατά 1,8%. Αξιοσημείωτο είναι ότι η δημοτικότητα του Νίκου Ανδρουλάκη μειώθηκε κατά δύο μονάδες.

Την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, το 67,9% την αξιολογεί μάλλον αρνητικά/σίγουρα αρνητικά και το 27,1% σίγουρα θετικά/μάλλον θετικά. Η αντιπολιτευτική στάση του ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 58,5% αρνητικές αξιολογήσεις και 26,3% θετικές. Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση της κυβερνητικής θητείας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 61% την κρίνει αρνητικά/μάλλον αρνητικά και θετικά/μάλλον θετικά το 35,5%. Σε σχέση,  δηλαδή, με τη έρευνα του Μαρτίου η εικόνα της κυβέρνησης παρουσιάζει και εδώ βελτίωση, καθώς οι αρνητικές γνώμες ήταν τότε 61,8% και οι θετικές 35,1%

newsattica

Πρόσφατες Κοινοποιήσεις

Συνελήφθη στη Μεταμόρφωση 26χρονος για διακίνηση κοκαΐνης

Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες της 15-5-2024 στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών…

1 ημέρα πριν

Επιστολική ψήφος: Προσβάσιμο το ψηφοδέλτιο για τα ΑμεΑ

Το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας που καταβάλλει για την περαιτέρω διευκόλυνση των…

1 ημέρα πριν

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τη διαφορετική τιμολόγηση από τις πολυεθνικές

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΙ είπε ότι θα στείλει επιστολή…

1 ημέρα πριν

Υπουργείο Παιδείας: 68.851 ο αριθμός των εισακτέων για το νέο ακαδημαϊκό έτος

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι δημοσιεύτηκε η Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό…

2 ημέρες πριν

Αγίος Αθανασίος Αφιδνών: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης στον ναό

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής ανακοινώνει την ολοκλήρωση των εργασιών προστασίας και ανάδειξης του Ιερού…

2 ημέρες πριν

Μητσοτάκης: Δρομολογούμε επενδύσεις ΑΙ στην Υγεία

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε συζήτηση με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη: Η επανάσταση που αλλάζει…

2 ημέρες πριν