ΑΤΤΙΚH

Δείτε τα «σπιτάκια» της ανακύκλωσης στην Καλλιθέα

Spread the love

Εγκαινιάστηκε σήμερα Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης από τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο – Για πλαστικό, μέταλλο, γυαλί και χαρτί – Οσοι ανακυκλώνουν θα κερδίζουν αμέσως κουπόνι €1 για κάθε 33 συσκευασίες

Εγκαινιάστηκε σήμερα το κέντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης στην Καλλιθέα παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου το οποίο ξεκινά τη λειτουργία του στο πλαίσιο του προγράμματος ανταποδοτικής ανακυκλωσης του υπουργείου Εσωτερικών.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν προς το παρόν πέντε  Δήμοι: της Ανδρου, του Ναυπλίου, της Καλλιθέας, της Νέας Σμύρνης και των Ιωαννίνων.


Οσοι επιλέγουν να ανακυκλώνουν στα «σπιτάκια της ανακύκλωσης» που θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της Καλλιθέας και της Νέας Σμύρνης στην περιφέρεια Αττικής, αλλά και στο Ναύπλιο, στα Ιωάννινα και στην Άνδρο θα κερδίζουν τρία λεπτά για κάθε συσκευασία από χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο ή άλλο μέταλλο και πλαστικό που θα απορρίπτουν στους ειδικούς κάδους. Ή αλλιώς 1 ευρώ για κάθε 33 συσκευασίες, ποσό που θα δίνεται σε κουπόνι το οποίο στη συνέχεια οι πολίτες που ανακυκλώνουν θα μπορούν να εξαργυρώνουν σε συνεργαζόμενα σούπερ μάρκετ.

Το πολύ μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της πρωτοβουλίας είναι ότι οι ποσότητες που θα ανακυκλώνονται στα σπιτάκια στη συνέχεια θα αξιοποιούνται αμέσως ως καθαρά υλικά και θα διατίθενται εκ νέου στην παραγωγή. Και επιπλέον, οι πολίτες που θα μεταφέρουν τα ανακυκλώσιμα υλικά στα σπιτάκια της ανακύκλωσης θα έχουν όφελος από την πρώτη στιγμή, αφού θα μπορούν να ανταλλάσσουν τα ευρώ της ανταμοιβής με προϊόντα που θα επιλέγουν από τα σούπερ μάρκετ που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.


Το κέντρο ανταποδοτικής ανακυκλωσης στην Καλλιθέα βρίσκεται στη Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου 70 (Θησέως) και Ευαγγελίστριας.

Πηγή: protothema.gr

newsattica

Πρόσφατες Κοινοποιήσεις

Συνελήφθη στη Μεταμόρφωση 26χρονος για διακίνηση κοκαΐνης

Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες της 15-5-2024 στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών…

15 ώρες πριν

Επιστολική ψήφος: Προσβάσιμο το ψηφοδέλτιο για τα ΑμεΑ

Το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας που καταβάλλει για την περαιτέρω διευκόλυνση των…

15 ώρες πριν

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τη διαφορετική τιμολόγηση από τις πολυεθνικές

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΙ είπε ότι θα στείλει επιστολή…

15 ώρες πριν

Υπουργείο Παιδείας: 68.851 ο αριθμός των εισακτέων για το νέο ακαδημαϊκό έτος

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι δημοσιεύτηκε η Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό…

2 ημέρες πριν

Αγίος Αθανασίος Αφιδνών: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης στον ναό

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής ανακοινώνει την ολοκλήρωση των εργασιών προστασίας και ανάδειξης του Ιερού…

2 ημέρες πριν

Μητσοτάκης: Δρομολογούμε επενδύσεις ΑΙ στην Υγεία

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε συζήτηση με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη: Η επανάσταση που αλλάζει…

2 ημέρες πριν