Εκτελέστηκε ο ορθόδοξος θανατοποινίτης «Εφραίμ» Φρανκ Άτγουντ – Είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία 8χρονης (Βίντεο)
Απο newsattica

O 66χρονος Φρανκ Τζάρβις Άτγουντ, που ήταν επί σχεδόν 40 χρόνια έγκλειστος στις φυλακές της Αριζόνα των ΗΠΑ, εκτελέστηκε με  ένεση στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της πόλης Φλόρενς.

Ο Άτγουντ είχε καταδικαστεί σε θάνατο για την απαγωγή και δολοφονία της 8χρονης Βίκι Λιν Χόσκινσον το 1984. Η εκτέλεσή του έγινε ένα μήνα μετά την εκτέλεση του θανατοποινίτη Κλάρενς Ντίξον, την πρώτη που έλαβε χώρα από το 2014. Η σορός της ανήλικης είχε βρεθεί στην έρημο, έπειτα από αρκετούς μήνες ερευνών από τότε που δηλώθηκε η εξαφάνισή της, τη μέρα δηλαδή που έφυγε από το σπίτι της στην Τούσον, για να στείλει μία κάρτα γενεθλίων.

Ο Άτγουντ είναι ο 39ος κατά σειρά θανατοποινίτης που οδηγείται σε εκτέλεση στην πολιτεία της Αριζόνα από το 1992. Ο ίδιος, ένας εικοσιτετράωρο προτού οδηγηθεί στο θάνατο, εκάρη ορθόδοξος μοναχός υπό το όνομα Εφραίμ. Τα τελευταία χρόνια είχε ασπαστεί την ορθόδοξη χριστιανική διδασκαλία και βρισκόταν σε συνεχή επαφή με τους μητροπολίτες Λεμεσού και Ναυπάκτου.

Ο Άτγουντ είχε αιτηθεί το Μάιο απονομή χάριτος, επιμένοντας ότι είναι αθώος  και πως δολοφόνησε το 8χρονο κοριτσάκι. Ωστόσο, το αίτημά του απορρίφθηκε τελικά από την αμερικανική Δικαιοσύνη, γεγονός που οδήγησε στην έκδοση απόφασης για την εκτέλεσή του, με θανατηφόρο ένεση.

Λίγο πριν από την εκτέλεση του, ο Άτγουντ έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Σε ευχαριστώ, πολύτιμε πατέρα, που ήρθες σήμερα και με ποιμένεις στην πίστη. Θέλω να ευχαριστήσω την πανέμορφη σύζυγό μου που με αγάπησε με ό,τι είχε και δεν είχε. Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους μου και τη νομική μου ομάδα και πάνω απ’ όλα τον Ιησού Χριστό μέσα από αυτή την άδικη δικαστική διαδικασία που οδήγησε στη σωτηρία μου. Προσεύχομαι ο Κύριος να μας λυπηθεί όλους και ο Κύριος να με λυπηθεί».

Στο τελευταίο του μήνυμα προς τους υποστηρικτές του στις 2 Ιουνίου είχε γράψει:

«Ονομάζομαι Φρανκ Άτγουντ και πρόκειται να εκτελεστώ από την Πολιτεία της Αριζόνας στις 10:00 π.μ. (GR & CY 8:00μμ), της 8ης Ιουνίου 2022. Είμαι καταδικασμένος να πεθάνω για ένα έγκλημα που δεν διέπραξα, αλλά θα αφήσω τα στοιχεία που υποστηρίζουν οι εμπειρογνώμονες και τα επιχειρήματα που προβάλλουν οι δικηγόροι μου, να μιλήσουν για την αθωότητά μου.

Επιτέλους θα ελευθερωθώ από τους γήινους δεσμούς που έχουν σακατέψει το σώμα μου και μου προκαλούν βασανιστικό πόνο. Και δεν θα ζω πια σε έναν κόσμο στον οποίο οι άλλοι υποφέρουν από την ίδια μου την ύπαρξη.

Στην οικογένεια τής Βίκι Λιν Χόσκινσον, μπορώ να πω ειλικρινά ότι, ενώ ξέρω ότι δεν θα πιστέψετε ποτέ ότι δεν την απήγαγα… δεν το έκανα! Αυτό, ωστόσο, δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο πόνος σας είναι όσο πιο αληθινός μπορεί να είναι με οτιδήποτε άλλο σε αυτή τη ζωή, και η βαθιά προσευχή μου είναι ότι ο θάνατός μου θα δώσει σε εσάς και στους δικούς σας κάποια μορφή ανακούφισης και τέλος στην ατελείωτη δυστυχία και το μαρτύριό σας».

Η Ντέμπι Κάρλσον, η μητέρα της 8χρονης, κατά την ακρόαση του Άτγουντ για την απονομή χάριτος τον Μάιο, είχε δηλώσει ότι η εκτέλεσή του θα έφερνε την οριστική δικαιοσύνη για την κόρη της και θα σηματοδοτούσε μια νέα αρχή για την οικογένειά της και είχε πει χαρακτηριστικά: «Επιλέξαμε τη θανατική ποινή επειδή δεν θέλαμε ποτέ άλλο παιδί να βρεθεί αντιμέτωπο με αυτό το τέρας. Θέλαμε να βεβαιωθούμε ότι μια άλλη οικογένεια θα γλιτώσει και δεν θα χρειαστεί να ζήσει ό,τι ζήσαμε εμείς τα τελευταία 37 1/2 χρόνια».