Απρίλιος 4, 2020

Επαναλειτουργεί το πωλητήριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Από τις 18 Ιουλίου ήταν κλειστός ο χώρος – Καταβάλλονται προσπάθειες ώστε οι ελλείψεις σε πωλητέα είδη να αντιμετωπίζονται εγκαίρως – Εφοδιάστηκε με πωλητέα αντικείμενα και βιβλία

Σε λειτουργία τέθηκε και πάλι, εδώ και μια εβδομάδα, το πωλητήριο στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ύστερα από την απογοητευτική εικόνα που παρουσίασε και που διαπίστωσε σε αυτοψία της στο χώρο η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Από τις 18 Ιουλίου παρέμενε κλειστός ο χώρος εξαιτίας προβλήματος στο σύστημα κλιματισμού και ελλείψεων σε βιβλία, οδηγούς και καταλόγους.

Το πωλητήριο εφοδιάστηκε με πωλητέα αντικείμενα και βιβλία, καθώς και με καταλόγους της εξαιρετικά επιτυχημένης έκθεσης του Μουσείου: «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου» στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Χρειάστηκε να γίνει και επαναληπτική παραγγελία πωλητέων, λόγω της μεγάλης προσέλευσης επισκεπτών.

Από το υπουργείο Πολιτισμού καταβάλλονται προσπάθειες ώστε οι ελλείψεις σε πωλητέα λόγω της αυξημένης ζήτησης να αντιμετωπίζονται εγκαίρως.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την προ ολίγων εβδομάδων επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού διαπιστώθηκε ότι το πωλητήριο του ΤΑΠΑ στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο λειτούργησε τους τελευταίους μήνες ως εκθετήριο, και δη αντικειμένων τρίτων, παρά με τα πωλητέα είδη του ΤΑΠΑ. Ο λόγος είναι ότι είτε δεν υπήρχε παραγωγή, είτε η διαδικασία προμήθειας των αντικειμένων ήταν προβληματική.

Ενώ οι υπάλληλοι του πωλητηρίου έχουν αποστείλει εγκαίρως τις παραγγελίες τους στις κεντρικές αποθήκες του ΤΑΠΑ, δεν έχει γίνει ακόμη η παραλαβή των απαιτουμένων ποσοτήτων. Οι παραλαβές είναι σποραδικές και ελλείπουσες.

muse-1
muse-2

Πηγή: protothema.gr

Related articles

Ρίτα Γουίλσον: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μας βοηθήσει να φέρουμε ταινίες στην Ελλάδα» (video)

Ελληνικό χρώμα κυριάρχησε στην λαμπερή τελετή των βραβείων του σωματείου ηθοποιών στο Λος Άντζελες, με την Ρίτα Γουίλσον να αποκαλύπτει τα σχέδιά της για ταινίες στην Ελλάδα με την βοήθεια του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως η ίδια δήλωσε στις κάμερες! «Ο νέος πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματικά θα βοηθήσει κι ελπίζω ότι θα φέρουμε περισσότερες κινηματογραφικές […]

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 13/6

Εξωγήινες κατασκοπικές περιπέτειες και ένα αξιαγάπητο Πόκεμον αυτήν την εβδομάδα στους κινηματογράφους. Οι Άντρες με τα Μαύρα: Παγκόσμια Απειλή Ο Κρις Χέμσγουορθ και η Τέσα Τόμσον είναι οι νέοι MiB. Η κατασκοπική υπηρεσία των Αντρών με τα Μαύρα έχει εξαπλώσει τη δράση της σε κάθε άκρη του πλανήτη, το ίδιο όμως έχουν κάνει και τα […]

Leave a Reply

avatar