ΠΟΛΙΤΙKH

Επίδομα γέννησης: Ξεκινά η λειτουργία της πλατφόρμας -Τι πρέπει να γνωρίζετε

Spread the love

Δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση της υφυπουργού Εργασίας, αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου, του υφυπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και του υπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Θεοδωρικάκου, η οποία καθορίζει τη διαδικασία χορήγησης επιδόματος γέννησης (ΦΕΚ Β’ 490).

Η αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος υποβάλλεται είτε στην εφαρμογή Επιδόματος Γέννησης Τέκνου του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) στην ιστοσελίδα epidomagennisis.gr είτε μέσω της ψηφιακής δήλωσης γέννησης, για τα παιδιά που γεννιούνται σε μαιευτήρια ή νοσοκομεία. Στην παρούσα φάση, η διαδικασία της ψηφιακής δήλωσης γέννησης θα λειτουργήσει πιλοτικά σε 15 μαιευτήρια και νοσοκομεία της χώρας, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

Για την υποβολή αίτησης στην εφαρμογή Επιδόματος Γέννησης Τέκνου του ΟΠΕΚΑ, στην είσοδο, η οποία πραγματοποιείται με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης της μητέρας στο πληροφοριακό σύστημα TAXISnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), δηλώνεται απαραιτήτως ο ΑΜΚΑ του γεννηθέντος παιδιού, η διεύθυνση κατοικίας της αιτούσας μητέρας, το email και ο αριθμός τηλεφώνου της, καθώς και το IBAN τραπεζικού λογαριασμού, δικαιούχος ή συνδικαιούχος, του οποίου είναι η ίδια.

Για την υποβολή της ψηφιακής δήλωσης γέννησης απαιτούνται μόνο τα ταυτοποιητικά έγγραφα των γονέων του παιδιού. Με τη δήλωση γέννησης θα δηλώνονται τα στοιχεία επικοινωνίας των γονέων (κινητό τηλέφωνο, σταθερό τηλέφωνο, email, διεύθυνση κατοικίας), το ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού, δικαιούχος ή συνδικαιούχος, του οποίου είναι η μητέρα, η οποία και θα υποβάλλει παράλληλα και αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος γέννησης.

Πηγή: iefimerida.gr

newsattica

Πρόσφατες Κοινοποιήσεις

Αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου, του κορυφαίου Έλληνα κινηματογραφικού παραγωγού και…

1 εβδομάδα πριν

Υπουργείο Ναυτιλίας: Η απάντηση στον Στέφανο Κασσελάκη για τη διασύνδεση των Κυκλάδων με την ηπειρωτική χώρα

Με αφορμή χθεσινές δηλώσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη, αναφορικά με φερόμενη προβληματική…

1 εβδομάδα πριν

Μητσοτάκης σε Ιερώνυμο: «Η συνεργασία μας με την εκκλησία ήταν είναι και παραμένει εξαιρετικά στενή»

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ.…

1 εβδομάδα πριν

Επεμβάσεις στερέωσης στο «Μικρό Ανάκτορο» της Κνωσού

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επεμβάσεις στερέωσης στο «Κλιμακοστάσιο» και στη «Δεξαμενή Καθαρμών» του συγκροτήματος του…

1 εβδομάδα πριν

Υπουργείο Παιδείας: Βραβεύτηκαν εκπαιδευτικοί που έσωσαν τη ζωή των μαθητών τους

Τρεις εκπαιδευτικοί που με ψυχραιμία και αυταπάρνηση διαχειρίστηκαν ακραίες καταστάσεις και κατάφεραν να σώσουν τη…

1 εβδομάδα πριν

Δολοφονία Λυγγερίδη: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις συλλήψεις

Από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ολοκληρώθηκε η έρευνα…

1 εβδομάδα πριν