Φεβρουάριος 27, 2020

ΕΡΤ: Δυναμική είσοδος στην ψυχαγωγία -Με τηλεπαιχνίδι γνώσεων και νοσταλγική σειρά

Με ένα καθημερινό τηλεπαιχνίδι γνώσεων που θα αρχίσει να μεταδίδεται τον επόμενο μήνα, αλλά και μια νέα σειρά έκπληξη η οποία προγραμματίζεται με την έναρξη της νέας τηλεοπτικής σαιζόν η ΕΡΤ μπαίνει δυναμικά και στο χώρο της ψυχαγωγίας.

Τι αποφάσισε το ΔΣ της ΕΡΤ

Τις σχετικές αποφάσεις έλαβε ομόφωνα χθες το ΔΣ σηματοδοτώντας και τη νέα σελίδα που προσβλέπει να γράψει η δημόσια ραδιοτηλεόραση, καθώς για περισσότερα από δέκα χρόνια η ΕΡΤ ήταν απούσα από επιλογές που απευθύνονται στο ευρύ κοινό.

Γίνεται έτσι πράξη και η δέσμευση της νέας διοίκησης, παράλληλα με την ανάκτηση της αμεροληψίας στην ενημέρωση, να προχωρήσει και σε παραγωγές ψυχαγωγικού περιεχομένου αξιοποιώντας τα υπέρογκα ποσά που δίνονταν μέχρι πρότινος για την μετάδοση των ποδοσφαιρικών αγώνων και μειώθηκαν, ως γνωστόν, κατά 20 εκ ευρώ μετά την πρόσφατη διαπραγμάτευση της ΕΡΤ με τις ποδοσφαιρικές ομάδες.

Ενα πετυχημένο format του εξωτερικού στην τηλεόραση της ΕΡΤ

Το τηλεπαιχνίδι γνώσεων και παρατηρητικότητας που δεν έχει ξαναπροβληθεί ποτέ στην ελληνική τηλεόραση είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα format στο εξωτερικό (μεταδίδεται ήδη στις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία, την Τουρκία κα). Ο πρωτότυπος τίτλος του είναι «Catch the answer» καθώς οι παίκτες καλούνται να διαγωνιστούν σε ερωτήσεις που συχνά κρύβουν τις απαντήσεις μέσα τους. Παρουσιαστής της ελληνικής του εκδοχής θα είναι ο πολύ γνωστός ηθοποιός Νίκος Κουρής ο οποίος για πρώτη φορά θα παίξει ένα τέτοιο ρόλο. Το τηλεπαιχνίδι θα βγει στον αέρα της ΕΡΤ1 στα τέλη Μαρτίου και θα προβάλλεται από Δευτέρα ως Παρασκευή στις 8 το βράδυ, δηλαδή πριν ακριβώς από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.
Ακόμη πιο μεγάλη έκπληξη όμως αποτελεί η επιλογή της ΕΡΤ να επιστρέψει στην μυθοπλασία, καθώς για περισσότερα από δέκα χρόνια η δημόσια τηλεόραση ήταν απούσα από τη συγκεκριμένη τυπολογία προγράμματος, με μόνη εξαίρεση το «Ζωή εν τάφω» που ήταν επιλογή της προηγούμενης διοίκησης και παρά το πολύ μεγάλο κόστος της δεν απέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Μεταφορά ισπανικής σειράς στην ΕΡΤ

Η νέα σειρά που έχει τον προσωρινό τίτλο «Τα καλύτερα μας χρόνια» βασίζεται σε ένα format που μεταδίδεται με πολύ μεγάλη επιτυχία εδώ και αρκετά χρόνια στην Ισπανική τηλεόραση. Πρόκειται για μια πρωτότυπη νοσταλγική ιστορία που παρακολουθεί την εξέλιξη μιας πενταμελούς ελληνικής οικογένειας πιάνοντας το νήμα από την άφιξη της πρώτης τηλεόρασης στο σπίτι, δηλαδή το 1968, και παρακολουθώντας τα μέλη της να μεγαλώνουν, να εξελίσσονται και να ωριμάζουν μέσα στο χρόνο.
Η πρωτοτυπία μάλιστα έγκειται στο γεγονός ότι ο αφηγητής της σειράς είναι ο μικρότερος γιος της οικογένειας, μόλις οκτώ ετών στο ξεκίνημα της σειράς, ενώ η ΕΡΤ θα αξιοποιήσει βέβαια και το ανεκτίμητο αρχείο της για να αναδείξει το πως η είσοδος της τηλεόρασης στα ελληνικά σπίτια, επέδρασε στις ζωές όλων μας, παράλληλα βέβαια και με τις ιστορικές κοινωνικοπολιτικές αλλαγές της δεκαετίας του 70 και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Μυθοπλασία στην ΕΡΤ

Τη μυθοπλασία που έχει στόχο να αγγίξει όλα τα μέλη κάθε ελληνικής οικογένειας θα επιμεληθούν ο γνωστός σεναριογράφος Νίκος Απειρανθίτης και η Κατερίνα Μπέη που υπέγραψε προσφάτως την τεράστια κινηματογραφική επιτυχία «Ευτυχία», με την εταιρεία Tanweer η οποία επίσης θα αναλάβει την παραγωγή της νέας σειράς. Ο δε σκηνοθέτης θα είναι ο επίσης διακεκριμένος Κώστας Καπάκας (Pepermint, Uranya, Magic Hour κα), άμεσα θα αρχίσει η προετοιμασία για την αναπαράσταση της εποχής και των εξωτερικών και εσωτερικών γυρισμάτων, ενώ έκπληξη θα αποτελέσουν οι πρωταγωνιστές της σειράς που θα ανακοινωθούν σύντομα.
Το κόστος κάθε επεισοδίου θα είναι 52.000 ευρώ, δηλαδή πολύ χαμηλότερο από την τελευταία σειρά της ΕΡΤ (Η ζωή εν τάφω κόστισε 71.000/επεισόδιο), ενώ η σειρά θα προβάλλεται από τον προσεχή Σεπτέμβριο δύο φορές κάθε εβδομάδα.

Πηγή: iefimerida.gr

Related articles

ΟΑΕΔ – Εποχικό επίδομα: «Τρέχουν» οι αιτήσεις – Ποιοι οι δικαιούχοι

Εποχικό επίδομα ΟΑΕΔ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις – Δείτε μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε αίτηση για το εποχικό επίδομα 2019 – Ενημερωθείτε για όλες τις λεπτομέρειες Ξεκίνησε η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων από δικαιούχους για να τους καταβληθεί το εποχικό επίδομα του ΟΑΕΔ για το 2019. Οι ενδιαφερόμενοι για το εποχικό επίδομα 2019 του ΟΑΕΔ θα […]

O Δήμος Γλυφάδας ετοιμάζει εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους

Ποιος περιμένει τον Αη Βασίλη;; Όλοι μας! Η πόλη έχει ήδη αρχίσει να φοράει τα γιορτινά της και ο Δήμος Γλυφάδας ετοιμάζει εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους, που θα ανακοινωθούν σύντομα. Ο στολισμός, λιτός και ταυτόχρονα επιβλητικός, διαπερνά απ΄άκρη σ΄άκρη την πόλη, η οποία θα μετατραπεί το επόμενο διάστημα σε απέραντη γιορτή. Το εορταστικό ωράριο […]

Leave a Reply

avatar