Ιανουάριος 23, 2020

Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Καινοφανές μόρφωμα οι λέσχες καπνιστών, θα τις ελέγξουμε ενδελεχώς

Η δημιουργία λεσχών για καπνιστές αποτελεί πρωτοβουλία του πανελλήνιου σωματείου Καταστημάτων, Καταναλωτών, Εστίασης & Διασκέδασης

«Καινοφανές νομικό μόρφωμα» χαρακτηρίζει την δημιουργία λεσχών για καπνιστές η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σημειώνοντας ότι πρόκειται για «απόπειρα συγκάλυψης της λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος {…} με αποκλειστικό σκοπό την καταστρατήγηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, της φορολογικής νομοθεσίας και των εργατικών και υγειονομικών διατάξεων».

Στην ανακοίνωσή της, μάλιστα, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας προειδοποιεί όσους προχωρήσουν σε τέτοιου είδους κινήσεις θα τύχουν ενδελεχών και κατά προτεραιότητα ελέγχων για τις συνθήκες «ίδρυσης, αδειοδότησης και λειτουργίας τους».

Η δημιουργία λεσχών για καπνιστές αποτελεί πρωτοβουλία του πανελλήνιου σωματείου Καταστημάτων, Καταναλωτών, Εστίασης & Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ).

Το σωματείο υποστηρίζει ότι τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα μετατροπής μέρους των χώρων τους σε λέσχες κάτω από πολύ αυστηρές προδιαγραφές έχοντας προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να εξασφαλιστεί αυτή η δυνατότητα.

Στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΚΕΔΙ, μάλιστα, υπάρχει ειδική ανάρτηση με οδηγίες προς τους ενδιαφερόμενους για το πώς θα μπορέσουν να δημιουργήσουν λέσχες καπνιζόντων.

H ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας έχει ως εξής:

anakoinosi-ead

Πηγή: protothema.gr

Related articles

Φώφη Γεννηματά: Σήμερα η λογική επιστρέφει στον τόπο

Ψήφισε στον Άγιο Δημήτριο η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ με την οικογένειά της Στον Άγιο Δημήτριο άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα λίγο πριν από τις 10:30 το πρωί η Φώφη Γεννηματά. Η κυρία Γεννηματά έφτασε στο εκλογικό τμήμα συνοδευόμενη από την οικογένειά της, τον σύζυγό της και τα δύο μικρότερα παιδιά της. «Σήμερα η λογική επιστρέφει […]

Γαβρόγλου: 70 μετατάξεις εκπαιδευτικών σε θέσεις μόνιμων διοικητικών υπαλλήλων

Στο… παρά πέντε της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Παιδείας «πρόλαβε» να συμμετάσχει κι εκείνος στο… πάρτι ρουσφετολογικών προσλέψεων και μετατάξεων Ούτε έναν ούτε δύο, αλλά… 70 εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «πρόλαβε» να μετατάξει ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, σε θέσεις μόνιμων διοικητικών υπαλλήλων, συμμετέχοντας και εκείνος στο… πάρτι μετατάξεων και ρουσφετολογικών προσλήψεων του ΣΥΡΙΖΑ, μόλις λίγες ημέρες πριν […]

Leave a Reply

avatar