Ιανουάριος 23, 2020

Φορολοταρία – ΑΑΔΕ: Αυτές τις αλλαγές σχεδιάζει

Φορολοταρία: Τρόπους ώστε να γίνει περισσότερο δελεαστική η φορολοταρία των 1000 ευρώ αναζητά η κυβέρνηση

Αλλαγές αναμένεται να εφαρμοστούν στην φορολοταρία. Σύμφωνα με πληροφορίες, για την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών το σύστημα που εφαρμόζεται δεν φαίνεται να είναι δελεαστικό για τους καταναλωτές και σχεδιάζονται οι εξής αλλαγές:

-Λιγότερα αλλά μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα.

-Διενέργεια κληρώσεων σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα.

-Διενέργεια κλήρωσης μια φορά τον χρόνο. Μια υπερ-κλήρωση όπου θα δίνεται ένα πολύ μεγάλο ποσό σε έναν υπερτυχερό.

-Νέα επικοινωνιακή εκστρατεία διαφήμισης της φορολοταρίας 

Πλέον η κυβέρνηση σκέφτεται να αλλάξει την σημερινή μορφή της κλήρωσης και να δώσει μεγαλύτερα κίνητρα για συναλλαγές με «πλαστικό» χρήμα.

Το πρόβλημα που έχουν διαπιστώσει στο υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με τη φορολοταρία είναι το γεγονός ότι τα χρηματικά έπαθλα είναι πολύ μικρά και δεν δελεάζουν τους φορολογούμενους για να πληρώσουν με κάρτες.

Πηγή: protothema.gr

Related articles

ΔΕΗ: «Ναι» στην Πτολεμαΐδα 5 αλλά με γρήγορη αλλαγή καυσίμου

Εξετάζονται συνεργασίες με ιδιώτες στο φυσικό αέριο – Υπό διερεύνηση τιτλοποίηση οφειλών και ομολογιακό δάνειο Περιθώριο δύο ετών για να αποφασίσει για το μείγμα καυσίμου της Πτολεμαΐδας 5, δίνει η διοίκηση της ΔΕΗ, υποστηρίζοντας ότι το μέλλον της στο λιγνίτη θα εξαρτηθεί από το κόστος των δικαιωμάτων ρύπων. Μέχρι 35 ευρώ ο τόνος για εκπομπές […]

Πλαφόν στις e-δαπάνες -Το ΥΠΟΙΚ κατεβάζει το όριο των ηλεκτρονικών αποδείξεων

“Ταβάνι” βάζει το υπουργείο Οικονομικών στις ηλεκτρονικές αποδείξεις, που θα πρέπει να συγκεντρώνουν από τη νέα χρονιά οι φορολογούμενοι για το σύνολο των εισοδημάτων τους. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι το όριο αυτών των ηλεκτρονικών πληρωμών ανεβαίνει στο 30%, το πλαφόν των e- δαπανών αναπροσαρμόζεται και μπαίνει στις 20.000 ευρώ, δηλαδή χαμηλότερα από τα σημερινά επίπεδα. […]

Leave a Reply

avatar