Απρίλιος 9, 2020

Γιάννης Βρούτσης: Από αύριο η ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία

Στόχος του υπουργείου είναι τον Ιούνιο του 2020 να εκδοθούν ψηφιακά οι πρώτες νέες συντάξεις

Δυνατότητα ρύθμισης ασφαλιστικών οφειλών που δημιουργήθηκαν την διετία 2017-2018 θα έχουν από αύριο οι ασφαλισμένοι σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Βρούτση.

Ο υπουργός Εργασίας με παρέμβασή του στην επιτροπή της Βουλής όπου συζητείται το διυπουργικό πολυνομοσχέδιο ανέφερε ότι τα συγκεκριμένα έτη εκκαθαρίστηκαν και πλέον οι οφειλέτες μπορούν να εντάξουν σε ρύθμιση και ενδεχόμενες οφειλές που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα 2 έτη.   

Αναφορικά με το πολυνομοσχέδιο υποστήριξε την διάταξη  που μειώνει το επιτόκιο από 5% σε 3% για όσους θέλουν να ενταχθούν στις 120 δόσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο υπουργός αναφέρθηκε εξάλλου και στις εκκρεμείς συντάξεις. Επανέλαβε ότι είναι 450.000 και δήλωσε ότι με ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο γίνεται το πρώτο βήμα για την ψηφιοποίηση τους προκειμένου να καταβάλλονται άμεσα. Εξήγησε ότι το υπουργείο προχωρά στην ψηφιοποίηση του ΑΜΚΑ. Στόχος του υπουργείου είναι τον Ιούνιο του 2020 να εκδοθούν ψηφιακά οι πρώτες νέες συντάξεις.

Πηγή: protothema.gr

Related articles

Μείωση προκαταβολής και επιστροφή φόρου θα μοιράσει τον Δεκέμβριο η κυβέρνηση

Εφάπαξ «μέρισμα» στις επιχειρήσεις κρύβει το προσχέδιο του Κ/Π. Έρχεται νέα εκκαθάριση «Ζεστό χρήμα» 138 εκατ. ευρώ σχεδιάζει να επιστρέψει η κυβέρνηση στις επιχειρήσεις στα τέλη της χρονιάς, από το υπερπλεόνασμα του 2019. Για να ενισχύσει την ρευστότητα στην αγορά, αλλά και για μην βρεθεί αντιμέτωπη με ανάγκη πληρωμής τεράστιων επιστροφών φόρου το 2020, η […]

Leave a Reply

avatar