Νοέμβριος 18, 2019

Halloween: Το Google Doodle -Τι συμβολίζει, από που προέρχεται

Google Doodle –  Η λέξη «Halloween» φέρεται να προέρχεται από το «All-hallow-even» και δηλώνει την παραμονή («eve») της γιορτής των Αγίων Πάντων («All Hallows Day»)

Το Halloween, που είναι το θέμα του σημερινού Google Doodle, έχει ως χαρακτηριστικό τα αναμμένα φαναράκια και τις κολοκύθες, θεωρείται πως είναι εξέλιξη της αρχαίας κελτικής γιορτής Σαμχάιμ.

Το Halloween, που εορτάζεται το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου, είναι το θέμα του σημερινού Google Doodle και το λογότυπο της εταιρείας διακοσμείται με τις περιβόητες κολοκύθες.

Το Ηalloween έγινε μόδα στην Ευρώπη και τα τελευταία χρόνια έγινε τάση και στην Ελλάδα  αλλά με διαφορετικό τρόπο από τις ΗΠΑ. Στην Ελλάδα δεν γιορτάζεται με χτυπήματα στις πόρτες για κέρασμα. Ωστόσο, όλο και περισσότεροι το γιορτάζουν με μεταμφιέσεις, εκδηλώσεις, happenings και σίγουρα πολλά γλυκίσματα.

doodle_hallo

Τι είναι το Halloween

Το Halloween έχει πλέον παγανιστική χροιά και οι μεταμφιεσμένοι αναζητούν γλυκά με τη γνωστή φράση «trick or treat?» («φάρσα ή κέρασμα;). Είναι, επί της ουσίας, εξέλιξη της αρχαίας κελτικής γιορτής Σαμχάιμ.

Η λέξη «Halloween» φέρεται να προέρχεται από το «All-hallow-even» και δηλώνει την παραμονή («eve») της γιορτής των Αγίων Πάντων («All Hallows Day»). Χαρακτηριστικά σύμβολα του Halloween είναι τα αναμμένα φαναράκια και οι μεγάλες κολοκύθες.


Πολλοί θεωρούν ότι το Halloween είναι το πέρασμα στον χειμώνα και αρκετοί λαοί υποστηρίζουν ότι, την 31η Οκτωβρίου, μπορεί να επιτευχθεί η σύνδεση με έναν υπερφυσικό κόσμο.

Επίσης, η γιορτή του Halloween συνδέεται με τον ιρλανδικό μύθο του Τζακ, που ήταν τσιγκούνης και πειραχτήρι, αλλά παγίδευσε τον διάβολο δύο φορές.

Όταν εκείνος πέθανε, ο διάβολος δεν αποδέχθηκε την ψυχή του.

Πηγή: protothema.gr

Related articles

«Βαδίζοντας στην Ουρά του Τίγρη»: Το Cirko Cachivache «ξεδιπλώνει» τα ταλέντα του επί σκηνής και συναρπάζει

Μία υπέροχη παράσταση για μικρούς και μεγάλους από μια ομάδα χαρισματικών καλλιτεχνών, στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ Παρακολουθώντας την παράσταση «Βαδίζοντας στην Ουρά του Τίγρη» από το Cirko Cachivache, αναπόφευκτα σου γεννιέται στο μυαλό η εξής απορία: Πώς γίνεται να βρέθηκαν στην ίδια ομάδα τόσοι πολλοί χαρισματικοί καλλιτέχνες, που μοιράζονται την ίδια αγάπη για το «νέο […]

Μενδώνη: Εικόνα έντονης εγκατάλειψης στα πέριξ της Ακρόπολης

Η Λίνα Μενδώνη χαρακτήρισε «θλιβερή» την κατάσταση για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες που θέλουν να ανεβούν στην Ακρόπολη – Ζήτησε χαρτογράφηση του δικτύου καλωδίων, επανεξέταση του φωτισμού της Ακρόπολης, καθαρισμό των χόρτων και συντονισμό των φυλακίων με τους χώρους διαχείρισης καμερών Σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αρχαιολογικός και περιβάλλοντας χώρος της Ακρόπολης συζητήθηκαν κατά […]

Leave a Reply

avatar