ΠΟΛΙΤΙKH

Η εικόνα που πλήγωσε τους πολίτες και η αλήθεια πίσω από τις πολιτικές αντιπαραθέσεις

Spread the love

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε πρώτη φορά για το γεύμα στην Ικαρία, που προκάλεσε αντιδράσεις, τονίζοντας πως η εικόνα ήταν λάθος αλλά επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για την ποιότητα της αντιπολίτευσης : «Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά», είπε και ανέλυσε το περιστατικό του σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε εκτενή αναφορά στο πρόγραμμά του, τονίζοντας ότι «δεν πήγα στην Ικαρία για να κάνω διακοπές», ανέλυσε στους πολίτες το σκεπτικό του και τους λόγους της επίσκεψης αλλά δεν παρέλειψε να παραδεχθεί πως «Η εικόνα μου πλήγωσε τους πολίτες. Η εικόνα μου αδίκησε τις προθέσεις μου. Δεν θα επαναληφθεί».

Απαντώντας για το περιστατικό της Ικαρίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η εικόνα αδίκησε την ουσία των προθέσεών του και πως προφανώς, ως εκ τούτου, κάτι έγινε λάθος. Δεσμεύτηκε δε ότι δεν θα επαναληφθεί και θα ληφθούν σχετικά μέτρα στις επόμενες περιοδείες. «Αν η μόνη κριτική που μπορεί να μας ασκήσει είναι η ταράτσα της Ικαρίας, τότε κάνουμε κάτι καλά» είπε αναφερόμενος στην ποιότητα της αντιπολιτευτικής κριτικής. Υπενθύμισε επίσης ότι και ο κ. Τσίπρας είχε κάνει γεύμα σε εστιατόριο με φορείς όπου υπήρχαν πολλά άτομα, αλλά κανείς από τη ΝΔ δεν το έκανε θέμα. «Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά», είπε.

Τι είπε αναλυτικά για το γεύμα στην Ικαρία

«Μια σύντομη ανασκόπηση. Έφυγα το Σάββατο στις 07.30 από την Αθήνα, πέταξα στους Φούρνους. Πρώτη επίσκεψη πρωθυπουργού εκεί εδώ και 25 χρόνια. Πήγα στη Θύμαινα. Στη συνέχεια με ένα σκαφάκι πήγα στην Ικαρία, στο νοσοκομείο. Πήγα στον Εύδηλο, στο Κέντρο Υγείας, επιθεώρησα το λιμάνι και κατέληξα στο σπίτι του κ. Στεφανάδη. Δεν νομίζω ότι το λέει κανείς εκδρομή αναψυχής. Θα δεχθώ απόλυτα ότι η εικόνα πλήγωσε τους πολίτες και αδίκησε την ουσία της επίσκεψης. Δεν θα επαναληφθεί», δήλωσε ο πρωθυπουργός στον ΣΚΑΙ για την Ικαρία.

«Τα ίδια άτομα που ήμαστε μαζί στο ελικόπτερο, βρεθήκαμε στην ίδια βεράντα για ένα κέρασμα 15 λεπτών. Θα φροντίσουμε στις επόμενες περιοδείες μας να μην υπάρχει τέτοια εικόνα. Κάποιοι ενοχλήθηκαν που ένας κεντροδεξιός πρωθυπουργός πήγε στην Ικαρία. Ξέρω ότι όπου πηγαίνω κινητοποιείται ο κρατικός μηχανισμός και λύνουμε διάφορα προβλήματα. Δεν είναι δυνατόν αυτό το ζήτημα να παίρνει τη διάσταση που πήρε την ίδια στιγμή που η αντιπολίτευση καλούσε τους οπαδούς της σε συγκεντρώσεις στην Ικαρία. Και ο κ. Τσίπρας ήταν σε κλειστό χώρο. Δεν θα δεχθώ από κανέναν να λέει ότι ο Μητσοτάκης πήγε στην Ικαρία για διακοπές. Υπάρχει κριτική για ένα φάουλ που έγινε το οποίο πρώτος το ομολόγησα και από την άλλη η αντιπολίτευση καλεί τον κόσμο σε διαδηλώσεις με όλους τους κινδύνους κορονοϊού».

newsattica

Πρόσφατες Κοινοποιήσεις

Συνελήφθη στη Μεταμόρφωση 26χρονος για διακίνηση κοκαΐνης

Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες της 15-5-2024 στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών…

3 ημέρες πριν

Επιστολική ψήφος: Προσβάσιμο το ψηφοδέλτιο για τα ΑμεΑ

Το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας που καταβάλλει για την περαιτέρω διευκόλυνση των…

3 ημέρες πριν

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τη διαφορετική τιμολόγηση από τις πολυεθνικές

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΙ είπε ότι θα στείλει επιστολή…

3 ημέρες πριν

Υπουργείο Παιδείας: 68.851 ο αριθμός των εισακτέων για το νέο ακαδημαϊκό έτος

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι δημοσιεύτηκε η Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό…

4 ημέρες πριν

Αγίος Αθανασίος Αφιδνών: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης στον ναό

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής ανακοινώνει την ολοκλήρωση των εργασιών προστασίας και ανάδειξης του Ιερού…

4 ημέρες πριν

Μητσοτάκης: Δρομολογούμε επενδύσεις ΑΙ στην Υγεία

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε συζήτηση με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη: Η επανάσταση που αλλάζει…

4 ημέρες πριν