ΠΟΛΙΤΙKH

Η ποδοσφαιρική Εθνική Ομάδα Αστέγων αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου

Spread the love

Την ποδοσφαιρική Εθνική Ομάδα Αστέγων θα δεχθεί αύριο, Δευτέρα, στις 13.00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου

Μέλη της είναι ο Γρηγόρης, ο Λευτέρης, ο Βλαδίμηρος, η Αγγελική, η Γαβριέλα-Αρετή, ο Χρήστος και ο έτερος Λευτέρης οι οποίοι συμμετείχαν στην αποστολή που πήρε μέρος στο 17ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων που διεξήχθη στο Κάρντιφ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλει να τους επαινέσει για μια ακόμη φορά για τη δύναμή τους και να ακούσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα πως η Πολιτεία θα είναι δίπλα σε εκείνους που καταβάλλουν μεγάλο αγώνα για μια καλύτερη ζωή. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που έχει συνάντηση μαζί τους, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Δεκέμβριο του 2016 είχε ανταποκριθεί στην πρόσκλησή τους για έναν «ζεστό» ποδοσφαιρικό αγώνα στην καρδιά του χειμώνα.

Η καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού με τις κατάλληλες πολιτικές, ώστε να επιτευχθεί η καθολική, ισότιμη και ομαλή ένταξη στον κοινωνικό ιστό αποτελεί βασική κυβερνητική προτεραιότητα, σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

Η ελληνική ομάδα είναι η μόνη στην ιστορία του θεσμού που έχει κατακτήσει πέντε φορές διακρίσεις στην πιο σημαντική πτυχή, το «ευ αγωνίζεσθαι». Δηλαδή, όχι μόνο για την κατάκτηση ποδοσφαιρικών νικών, αλλά και για την κατάκτηση νικών ζωής.

Eκτός από το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων (Homeless World Cup), η ελληνική αμάδα είναι επίσης μέλος του Streetfootballworld, ενός σημαντικού οργανισμού με έδρα το Βερολίνο που υπηρετεί το κοινωνικό ποδόσφαιρο.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν η υφυπουργός για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης.

Πηγή: protothema.gr

newsattica

Πρόσφατες Κοινοποιήσεις

Αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου, του κορυφαίου Έλληνα κινηματογραφικού παραγωγού και…

6 ημέρες πριν

Υπουργείο Ναυτιλίας: Η απάντηση στον Στέφανο Κασσελάκη για τη διασύνδεση των Κυκλάδων με την ηπειρωτική χώρα

Με αφορμή χθεσινές δηλώσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη, αναφορικά με φερόμενη προβληματική…

6 ημέρες πριν

Μητσοτάκης σε Ιερώνυμο: «Η συνεργασία μας με την εκκλησία ήταν είναι και παραμένει εξαιρετικά στενή»

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ.…

6 ημέρες πριν

Επεμβάσεις στερέωσης στο «Μικρό Ανάκτορο» της Κνωσού

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επεμβάσεις στερέωσης στο «Κλιμακοστάσιο» και στη «Δεξαμενή Καθαρμών» του συγκροτήματος του…

1 εβδομάδα πριν

Υπουργείο Παιδείας: Βραβεύτηκαν εκπαιδευτικοί που έσωσαν τη ζωή των μαθητών τους

Τρεις εκπαιδευτικοί που με ψυχραιμία και αυταπάρνηση διαχειρίστηκαν ακραίες καταστάσεις και κατάφεραν να σώσουν τη…

1 εβδομάδα πριν

Δολοφονία Λυγγερίδη: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις συλλήψεις

Από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ολοκληρώθηκε η έρευνα…

1 εβδομάδα πριν