Φεβρουάριος 26, 2020

Οι πρώτες 100 ημέρες της νέας κυβέρνησης και η παραδοχή για το μέλλον (video)

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συμπλήρωσε 100 ημέρες στην εξουσία και μαζί με τον απολογισμό του έργου που έχει γίνει μέχρι τώρα, παραδέχθηκε πως έχει ακόμα πολλά να κάνει.

Η αλήθεια είναι πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησε με το πόδι στο γκάζι, αλλά το θέμα είναι να μη μείνει από καύσιμα μέχρι το τέλος της 4ετίας. Στον πολιτικό στίβο υπάρχουν δύο κύριες τακτικές για όλες τις νέες κυβερνήσεις. Άλλες εκμεταλλεύονται την περίοδο χάριτος που όλες απολαμβάνουν μετά τη νίκη στις εκλογές χωρίς να προχωρούν σε σημαντικές τομές και αλλαγές αφήνοντας το όποιο έργο για το τέλος της 4ετίας, ώστε να το επικοινωνήσουν προς τους πολίτες στον προεκλογικό αγώνα.

Η δεύτερη τακτική αναφέρει πως η νέα κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την νίκη και τη θετική αύρα που υπάρχει γύρω της, ώστε να εφαρμόσει τα μέτρα και τις αλλαγές όσο ακόμα είναι δυνατή. Αμφότερες οι προαναφερθείσες τακτικές έχουν θετικά και αρνητικά, ενώ βέβαια υπάρχουν και οι εξαιρέσεις με κυβερνήσεις που δεν ήξεραν πως να κυβερνήσουν και δεν κυβέρνησαν ούτε στην αρχή ούτε στο τέλος της 4ετίας.

Η πορεία της Νέας Δημοκρατίας σε αυτές τι συμβολικές 100 πρώτες ημέρες έχει θετικό πρόσημο – άσχετα αν κάποιος την στηρίζει ή όχι – αλλά το δείγμα των τριών μηνών (και κάτι ημερών) μπροστά σε 4 ολόκληρα χρόνια είναι μικρό για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. 

Άλλωστε όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να δημοσιεύσει στο twitter το βίντεο που δημιούργησε το επιτελείο του με το κυβερνητικό έργο των 100 πρώτων ημερών, δεν ξέχασε να γράψει πως η κυβέρνησή του έχει ακόμα πολλά να κάνει.

Related articles

Γκάλοπ Opinion Poll: Ικανοποίηση για κυβέρνηση και Μητσοτάκη

Το μεγάλο όπλο για την κυβέρνηση παραμένουν οι κινήσεις της στην οικονομία, ενώ έντονες επιφυλάξεις υπάρχουν για την πολιτική της στο μεταναστευτικό Τη θετική άποψη της κοινής γνώμης για την πορεία της κυβέρνησης τις πρώτες εκατό ημέρες από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, επιβεβαιώνει η νέα δημοσκόπηση που έκανε η εταιρία Opinion Poll και παρουσιάζουν […]

Στις ΗΠΑ ο Μητσοτάκης: Συναντήσεις με ηγέτες, στο επίκεντρο οικονομία, ελληνοτουρκικά και προσφυγικό

«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει το success story της Ευρώπης» επαναλαμβάνει συχνά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις επαφές του εντός και εκτός συνόρων, τόσο με ξένους ηγέτες, όσο και με μέλη της επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας. Για να γίνει πραγματικότητα αυτός ο στόχος και να τιναχθεί το σπιράλ της ελληνικής οικονομίας είναι απαραίτητο να εισρεύσουν άμεσα […]

Leave a Reply

avatar