Καλαμάκι: Προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ προσπαθούν να μπουν σε πολυκατοικίες
Απο newsattica

Η απάτη με τα ρολόγια της ΔΕΗ δεν είναι καινούργιο τέχνασμα.

Κατά καιρούς έχουν αναφερθεί στην πόλη μας κρούσματα απατεώνων που προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ ή της ΕΥΔΑΠ, μπαίνουν σε πολυκατοικίες ώστε να δουν τη διαρρύθμιση αλλά και το ποιοι ένοικοι λείπουν και στη συνέχεια να διαρρήξουν το σπίτι.

Χθες το πρωί, είχαμε ακόμη ένα παρόμοιο περιστατικό στο Καλαμάκι. Η αναγνώστρια του Alimos Online Άννα Μ. έστειλε το παρακάτω μήνυμα:

«Καλημέρα. Σήμερα το πρωί στο σπίτι μας στο Καλαμάκι μάς χτύπησαν τα κουδούνια λέγοντας ότι ήταν από τη ΔΕΗ για τα ρολόγια. Επειδή είχαν έρθει οι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί δεν άνοιξα, κατέβηκα και ένας κύριος γύρω στα σαράντα, δικαιολογήθηκε λέγοντας  ‘δεν πειράζει αφήστε λάθος νούμερο’ .Υπ όψιν ότι τα ρολόγια είναι έξω και οι τεχνικοί το γνωρίζουν».

Συμβουλεύστε παιδιά και ενήλικες να μην ανοίγουν την πόρτα της πολυκατοικίας σε αγνώστους ακόμη και αν εκείνοι τους πουν ότι είναι τεχνικοί. Αν η πολυκατοικία αντιμετωπίζει πρόβλημα με το ρεύμα ή το νερό, θα το έχετε διαπιστώσει. Οι υπάλληλοι δεν έρχονται να ελέγξουν τα ρολόγια της ΔΕΗ ή της ΕΥΔΑΠ, εκτός  αν κάποιος τους καλέσει.  Και φυσικά το βασικότερο είναι, αν τα ρολόγια βρίσκονται εκτός του κτιρίου.

Πηγή: notia24.gr