Κατάθεση πινακίδων: Ψηφιακή δήλωση ακινησίας και <<τσουχτερά>> πρόστιμα
Απο newsattica

Ψηφιακά θα γίνεται η κατάθεση των πινακίδων φέτος για τους πολίτες που επιθυμούν να θέσουν σε ακινησία τα οχήματά τους, με βαρύτατα πρόστιμα σε περίπτωση παρανομίας.

Πρόκειται για ένα σχέδιο του επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή και του υπουργείου Οικονομικών.

Βάσει της λύσης που προωθείται, ο πολίτης θα δηλώνει ψηφιακά σε πλατφόρμα της ΑΑΔΕ την ακινησία του οχήματος χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνει τις πινακίδες του στην εφορία.

Όμως, εφόσον συλληφθεί να συνεχίζει να κυκλοφορεί (παρότι έχει δηλώσει ψηφιακά κατάθεση πινακίδων), τότε ταπρόστιμα θα είναι υψηλά.

H σχετική νομοθετικήρύθμιση για τη σύσταση του μητρώου ακινησίας οχημάτων αναμένεται να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.

Αναφορικά με τα πρόστιμα, στην πρώτη σύλληψη από τιςαστυνομικές Αρχές, οι οποίες θα έχουν online πρόσβαση στομητρώο ακινησίας, τα πρόστιμα θα κυμαίνονται από 3.000 έως 5.000 ευρώ, ξεπερνώντας δηλαδή σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη και την αξία του οχήματος.

Στη δεύτερη σύλληψη, τα πρόστιμα θα είναι εξοντωτικά, ενώ θα προβλέπεται και αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και του διπλώματος οδήγησης.

Με την ηλεκτρονική δήλωση ακινησίας, το υπουργείο Οικονομικών ελπίζει ότι θα απαλλάξει τις ήδη υπερφορτωμένες Εφορίες, περιορίζοντας ταυτόχρονα την εξάπλωση της πανδημίας.