ΠΟΛΙΤΙKH

Κικίλιας: Οργιο προεκλογικών ρουσφετιών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Spread the love

Μεταθέτουν κληρωτούς και μόνιμο προσωπικό σε θέσεις εξωτερικού κατά παράβαση της νομοθεσίας

Οργιο προεκλογικών μεταθέσεων οπλιτών και πολιτικού προσωπικού σε θέσεις εξωτερικού καταγγέλλουν ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών,  Βασίλης Κικίλιας και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Έβρου,  Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Σε δήλωσή τους τονίζουν ότι «μετά από τεσσεράμισι χρόνια απραξίας και ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται υπό παραίτηση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση της νέας δομής των Ενόπλων Δυνάμεων, που περιλαμβάνει κατάργηση επιχειρησιακών Σχηματισμών υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας, προκειμένου να αμβλύνει τις εντυπώσεις από την απουσία κυβερνητικού έργου.
 
Παράλληλα, συνεχίζει εν κρυπτώ τις συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία, γεγονός που οδήγησε στην παραίτηση του επικεφαλής των συνομιλιών, Γενικού Διευθυντή της Διεύθυνσης Αμυντικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου.
 
Ταυτόχρονα, προχωρά σε όργιο μεταθέσεων κληρωτών οπλιτών και κατ’ εξαίρεση τοποθέτηση μόνιμου προσωπικού που υπηρετεί στο Υπουργείο, σε θέσεις εξωτερικού κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας.
 
Ας αντιληφθούν επιτέλους ότι, με τη χώρα ουσιαστικά να βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση να παίρνει αποφάσεις που δεσμεύουν τη χώρα για τα επόμενα χρόνια. Κι ούτε να προχωρά σε ρουσφετολογικές τοποθετήσεις, που πλήττουν το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων και το ηθικό των στελεχών μας».

Πηγή: protothema.gr

newsattica

Πρόσφατες Κοινοποιήσεις

Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα μέτρα ενόψει του ποδοσφαιρικού αγώνα Ολυμπιακός-Άστον Βίλα

Ενόψει του ποδοσφαιρικού αγώνα UEFA Europa Conference League, που θα διεξαχθεί σήμερα 9 Μαΐου 2024…

16 ώρες πριν

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται ο αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου, στη Σάμο

Τη μελέτη πυρασφάλειας για τον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου στη Σάμο, ενταγμένο, από το 1992,…

16 ώρες πριν

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μεγάλο στοίχημα ο ριζικός εκσυγχρονισμός του ΕΣΥ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το μεσημέρι το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης…

16 ώρες πριν

Αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου, του κορυφαίου Έλληνα κινηματογραφικού παραγωγού και…

2 εβδομάδες πριν

Υπουργείο Ναυτιλίας: Η απάντηση στον Στέφανο Κασσελάκη για τη διασύνδεση των Κυκλάδων με την ηπειρωτική χώρα

Με αφορμή χθεσινές δηλώσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη, αναφορικά με φερόμενη προβληματική…

2 εβδομάδες πριν

Μητσοτάκης σε Ιερώνυμο: «Η συνεργασία μας με την εκκλησία ήταν είναι και παραμένει εξαιρετικά στενή»

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ.…

2 εβδομάδες πριν