Απρίλιος 4, 2020

Κορονοϊός: Ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων πανελλαδικά

Την ματαίωση-αναστολή όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν σε όλη τη χώρα τις επόμενες ημέρες ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των ιατρικών συντακτών, νωρίτερα σήμερα. Η ματαίωση των εκδηλώσεων έγινε για προληπτικούς λόγους, στο πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης των πολιτών από τον κοροναϊό.

Λίγο αργότερα, μιλώντας κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για υποχρέωση της κυβέρνησης να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα «για να αποτρέψουμε, όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, την περαιτέρω διάδοση του ιού». Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε ακόμη ότι «ο υπουργός Υγείας έκανε δεκτή τη σχετική εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής για αναστολή όλων των εκδηλώσεων του καρναβαλιού στη χώρα και θα προχωρήσουμε άμεσα στην υπογραφή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης».

Μετά από όλα αυτά, ήδη ο δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι ακυρώνονται για προληπτικούς λόγους εξαιτίας του κοροναϊού, όλες οι εκδηλώσεις για το Καρναβάλι και τα Κούλουμα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου, οι υπηρεσίες του, «βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση ώστε να ανταποκριθούν άμεσα, εφόσον χρειαστεί» και σε συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς «έχουν προετοιμαστεί πλήρως το προηγούμενο διάστημα για να αντιμετωπίσουν με οργανωμένο σχέδιο κάθε ανάγκη που ενδεχομένως θα προκύψει σε σχέση με την αντιμετώπιση του κοροναϊού».

Related articles

Βαρουφάκης για ΣΥΡΙΖΑ: Γραφικοί οι σύντροφοι που θα βγουν στους δρόμους

Το ψυχρό κλίμα που υπάρχει ανάμεσα στον ίδιο και τον Αλέξη Τσίπρα επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του Μέρα 25, Γιάνης Βαρουφάκης. Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ αιτιολόγησε τη στάση του σημειώνοντας ότι είχε μία κοινή πορεία με τον Αλέξη Τσίπρα το 2015 η οποία προέβλεπε τη ρήξη με […]

Ελληνοτουρκικά: Παράνομα τετελεσμένα επιδιώκει η Άγκυρα – Δεν εκχωρούμε τίποτα απαντά η Αθήνα

Μητσοτάκης: Είμαστε υπέρ του διαλόγου αλλά δεν προσερχόμαστε ούτε πιεζόμενοι, ούτε από θέση αδυναμίας – Διαδικασία αδειοδότησης έρευνας για κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο για τις αρχές του 2020 εξήγγειλε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στην Άγκυρα και με αφορμή τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης, δήλωσε πως: […]

Leave a Reply

avatar