Κορωνοϊός: Ο Πειραιάς απολυμαίνει σχολεία και λεωφορεία -Κλειστά τα ΚΑΠΗ του Δήμου
Απο newsattica

Προληπτικά μέτρα ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού και για την προστασία της δημόσιας υγείας λαμβάνει ο Δήμος Πειραιά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η απολύμανση σε όλα τα σχολικά κτήρια του Δήμου Πειραιά, ενώ καθημερινά απολυμαίνονται όλα τα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας για τον κορωνοϊό.

Τα μέτρα ανήκουν σε μια σειρά προληπτικών ενεργειών στις οποίες προχώρησε ο Δήμος Πειραιά στους χώρους ευθύνης του, για την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού (Covid 19). Επίσης, ξεκινούν απολυμάνσεις σε όλα τα δημοτικά κτήρια με προτεραιότητα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ενώ θα τοποθετηθούν προς χρήση, αντισηπτικά υγρά σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου.

Στα πλαίσια των έκτακτων μέτρων κατά του κορωνοϊού, έχουν ολοκληρωθεί προληπτικές απολυμάνσεις σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, καθώς και στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά και στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Κ. Κωσταράκος».

Κλειστά τα ΚΑΠΗ στον Πειραιά λόγω κορωνοϊού

Υπενθυμίζεται, ότι μετά από απόφαση του υπουργείου Υγείας για αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ όλης της χώρας, θα παραμείνουν κλειστά για 4 εβδομάδες τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά, ενώ μετά από απόφαση του υπουργείου Παιδείας για αναστολή λειτουργίας σχολείων της χώρας, θα παραμείνουν κλειστά έως τις 23 Μαρτίου το 2ο Δημοτικό Πειραιά, το Ράλλειο ΓΕΛ Θηλέων Πειραιά και το Ράλλειο Γυμνάσιο Θηλέων Πειραιά.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, σε σχετική δήλωση, τόνισε πως τα προληπτικά μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό που λαμβάνει ο Δήμος στους χώρους ευθύνης του είναι απαραίτητα, προκειμένου να διασφαλιστεί όσο είναι εφικτό, η προστασία της δημόσιας υγείας.

«Οι απολυμάνσεις στα σχολεία, στις αθλητικές εγκαταστάσεις, στους παιδικούς σταθμούς, στα οχήματα της δημοτικής συγκοινωνίας, συμβάλλουν στην προστασία της υγείας των πολιτών και των μαθητών.

Ακολουθούμε τις οδηγίες των επιστημόνων και ενημερωνόμαστε από τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να προστατεύσουμε την υγεία μας με υπευθυνότητα», τόνισε ο κ. Μώραλης. Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «είναι σημαντικό να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουμε μέτρα ατομικής προστασίας, ειδικά όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες».

Πηγή: iefimerida.gr