Απρίλιος 4, 2020

Κορωνοϊός: «Πολύ ανησυχητική» η εξάπλωση του ιού αλλά δεν είναι πανδημία, λέει ο ΠΟΥ

«Η χρήση του όρου πανδημία ενέχει σημαντικό κίνδυνο για την ενίσχυση περιττού φόβου» – Περίπου 3.000 κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ που βρίσκονται στην Χουμπέι ήρθαν σε επαφή με την κυβέρνηση ζητώντας βοήθεια

Η ξαφνική αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην Ιταλία, το Ιράν και τη Νότια Κορέα είναι «πολύ ανησυχητική», αλλά ο ιός μπορεί και πάλι να τεθεί υπό έλεγχο και δεν συνιστά πανδημία, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

«Η απερίσκεπτη χρήση της λέξης πανδημία δεν έχει ουσιαστικό όφελος, αλλά ενέχει σημαντικό κίνδυνο σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του περιττού και αδικαιολόγητου φόβου και του στίγματος, και την παράλυση των συστημάτων. Ίσως επίσης να αποτελεί ένδειξη ότι δεν μπορούμε πλέον να περιορίσουμε τον ιό, το οποίο δεν είναι αληθές», δήλωσε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους σε σχόλια του σε διπλωμάτες στη Γενεύη.

Δήλωσε επίσης ότι η αποστολή του ΠΟΥ στο Ιράν –που αρχικά αναμενόταν να μεταβεί στη χώρα χθες– θα ταξιδέψει τώρα το σαββατοκύριακο.

Περίπου 3.000 κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ που βρίσκονται στην Χουμπέι ήρθαν σε επαφή με την κυβέρνηση ζητώντας βοήθεια

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε σήμερα ότι περίπου 3.000 κάτοικοι της κινεζικής αυτής περιοχής που βρίσκονται στην επαρχία Χουμπέι της ηπειρωτικής Κίνας, το κέντρο του νέου κορωνοϊού Covid-19, ήρθαν σε επαφή μαζί της, ζητώντας βοήθεια, και ότι αυτή τους έδωσε διορία ως την Παρασκευή για να κάνουν αίτηση για την επιστροφή τους στο Χονγκ Κονγκ.

Περισσότεροι από 500 από αυτούς βρίσκονται στην πρωτεύουσα Ουχάν της Χουμπέι, σύμφωνα με την κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ.

Οποιοσδήποτε πολίτης επιστρέψει στο Χονγκ Κονγκ θα χρειαστεί να παραμείνει σε καραντίνα για 14 ημέρες, πρόσθεσε η κυβέρνηση της ημιαυτόνομης αυτής περιοχής της Κίνας σε ανακοίνωσή της.

Το Χονγκ Κονγκ έχει καταγράψει 90 κρούσματα του νέου κορωνοϊού, από τον οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους 2 άνθρωποι εκεί. Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ έχει μετατρέψει δημόσια κτίρια σε εγκαταστάσεις για αυτούς που τίθενται σε καραντίνα στο πλαίσιο των προσπαθειών της για την εξεύρεση επαρκούς χώρου.

Πηγή: protothema.gr

Related articles

Υποβολή δικαιολογητικών για τις προσλήψεις στη Γενική Εκπαίδευση

Αρχίζει η διαδικασία με την οποία θα πραγματοποιηθούν οι 5.250 μόνιμοι διορισμοί δασκάλων και καθηγητών στη Γενική Εκπαίδευση, που θα στελεχώσουν τα σχολεία από την ερχόμενη σχολική χρονιά (2020-21). Έτσι, από σήμερα, Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέτουν τον φάκελο με τα δικαιολογητικά τους στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών […]

Κορωνοϊός: Ο Καρανίκας καλωσορίζει «στο μέτωπο της λογικής» τον Μητσοτάκη

Με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊου αποδίδει τα εύσημα στον πρωθυπουργό για τη θέση του αναφορικά με την τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων  Ανακουφισμένος από το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον περιορισμό του κορωνοϊού δηλώνει ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο του Μεγάρου Μαξίμου επί ΣΥΡΙΖΑΝίκος Καρανίκας. Μετά από […]

Leave a Reply

avatar