Κορωνοϊός-Βουλή: Με «προσωπικό ασφαλείας» θα «τρέχουν» οι εργασίες
Απο newsattica

Το πρωί της Πέμπτης οι αποφάσεις – Πρόταση για λειτουργία της Ολομέλειας με λιγότερους βουλευτές και αναστολή λειτουργίας επιμέρους επιτροπών ή υποεπιτροπών 

Λίστα μέτρων για την περαιτέρω θωράκιση της Βουλής απο την επέλαση του κορωνοϊού αναμένεται να παρουσιάσει ο Κώστας Τασούλας στην συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος του κοινοβουλίου θα προτείνει την λειτουργία της Ολομέλειας με λιγότερους βουλευτές. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η συζήτηση των νομοσχεδίων θα γίνεται με συγκεκριμένο κατάλογο ομιλητών που θα καθαρίζεται απο τις κοινοβουλευτικές ομάδες. Στις περιπτώσεις που θα απαιτηθεί η διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, αυτή θα πραγματοποιείται με τρόπο που δεν θα προκαλεί συνωστισμό βουλευτών στην αίθουσα της Ολομέλειας (θα εισέρχονται ανα ομάδες 20-30 ατόμων προκειμένου να ψηφίσουν).

Παράλληλα, θα προβλεφθεί αναστολή λειτουργίας επιμέρους επιτροπών ή υποεπιτροπών. Στόχος του προεδρείου είναι να λειτουργεί μόνο ο «πυρήνας» του κοινοβουλίου για την παραγωγή αποκλειστικά του απαραίτητου νομοθετικού έργου.

Επιπροσθέτως, η Βουλή αναστέλλει τις επισκέψεις σχολείων και ΚΑΠΗ, κλείνει για επισκέπτες την Βιβλιοθήκη του κοινοβουλίου ενώ συστήνει στις ΚΟ να περιορίσουν στο ελάχιστο την παροχή άδειας εισόδου σε επισκέπτες.

Πάντως, στόχος του προεδρείου είναι να παραμείνει ανοικτή η Βουλή με «προσωπικό ασφαλείας» προκειμένου να «τρέχουν» οι βασικές νομοθετικές εργασίες και παράλληλα να περιοριστεί όσο το δυνατόν η καθημερινή παρουσία τουλάχιστον 2.000 ατόμων (βουλευτών, συνεργατών, δημοσιογράφων, επισκεπτών).

Την ίδια στιγμή όμως επικρατεί και έντονος προβληματισμός καθώς σε καθημερινή βάση υπάλληλοι της Βουλής επισκέπτονται το ιατρείο με ύποπτα συμπτώματα όπως συνάχι, βήχας και πυρετός στους οποίους και παρέχεται υποχρεωτική άδεια

Πηγή: protothema.gr