ΕΛΛΑΔΑ

Κτηνωδία στην Κρήτη – Εξοργιστικός ο 67χρονος: «Έβαλα το ηλεκτρικό κολάρο στο σκύλο για να τον εκπαιδεύσω»

Spread the love

Στην απολογία του ο 67χρονος υποστήριξε ότι δεν είχε σκοπό να κακοποιήσει το ζώο, ενώ το ηλεκτρικό κολάρο το χρησιμοποίησε, για λόγους εκπαίδευσης.

Κακουργηματική δίωξη ασκήθηκε στον 67χρονο που κατηγορείται ότι βασάνιζε με ηλεκτροσόκ τον σκύλο του στην Κρήτη, ενώ του επιβλήθηκε και πρόστιμο 15.600 ευρώ.

Ο 67χρονος συνελήφθη την Παρασκευή, ενώ από την αυτοψία των αστυνομικών, στο σπίτι του, διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούσε τους κανόνες ευζωίας του δεσποζόμενου ζώου, το οποίο δεν έφερε κωδικό ηλεκτρονικής αναγνώρισης (τσιπ) και δεν διέθετε βιβλιαρίου υγείας.

Η απολογία του 67χρονου στον εισαγγελέα

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, κατά την απολογία του υποστήριξε ότι δεν είχε σκοπό να κακοποιήσει το ζώο, ενώ το ηλεκτρικό κολάρο το προμηθεύτηκε από το διαδίκτυο, για λόγους εκπαίδευσης.

Μετά την απολογία του ο 67χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Το σοκαριστικό βίντεο

Το βίντεο προβλήθηκε στην εκπομπή “Live News” ύστερα από σχετική καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο ιδιοκτήτης του σκυλιού εφαρμόζει την συγκεκριμένη πρακτική ώστε το ζώο να κυκλοφορεί χωρίς λουρί και να είναι δίπλα του.

“Πήγε και έβαλε το κολάρο το ηλεκτροφόρο, το άφησε λίγο ελεύθερο να παίξει και με το που απομακρύνθηκε κάποια μέτρα, πατάει το κουμπί και το σκυλί ουρλιάζει από τον πόνο. Σαν να είναι φυσιολογικό. Δυο – τρεις μέρες ήταν σε εικοσιτετράωρη βάση στο λαιμό του ζωντανού. Επίδειξη ότι εάν διανοηθεί και απομακρυνθεί ότι και καλά “εγώ αποφασίζω, που σε άφησα χωρίς λουρί ότι θα ξαναγυρίσεις απ’ τον πόνο”. Υποταγή. Πλήρης υποταγή. Δεν ξέρω, η κτηνωδία είναι απερίγραπτη“, είπε χαρακτηριστικά ο καταγγέλλων.

Παράλληλα, τόνισε πως “είχε και το θράσος να πει ότι το σκυλί είναι υπέρβαρο όταν είναι 12 κιλά και το βλέπεις πετσί και κόκαλο. Υποσιτισμένο αν μη τι άλλο… Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό το πράγμα. Η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη ότι και στο ένα μέτρο που έχει το λουρί σε 24 ώρες, αυτό από μόνο του είναι πρόστιμο των 1.000 ευρώ, κάθε φορά που θα έρχεται η αστυνομία. Δεν είναι δηλαδή, μόνο μία η παρανομία εδώ πέρα… Το έχει δεμένο 24 ώρες. Είναι σαν παιδί το σκυλί. Δεν το αναλαμβάνεις, λοιπόν, ένα παιδί άμα δεν μπορείς να αναλάβεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Ούτε είναι διακοσμητικό στοιχείο το σκυλί για να το κάνεις ό,τι θέλεις”.

ΠΗΓΗ:

newsattica

Πρόσφατες Κοινοποιήσεις

Συνελήφθη στη Μεταμόρφωση 26χρονος για διακίνηση κοκαΐνης

Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες της 15-5-2024 στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών…

3 ημέρες πριν

Επιστολική ψήφος: Προσβάσιμο το ψηφοδέλτιο για τα ΑμεΑ

Το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας που καταβάλλει για την περαιτέρω διευκόλυνση των…

3 ημέρες πριν

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τη διαφορετική τιμολόγηση από τις πολυεθνικές

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΙ είπε ότι θα στείλει επιστολή…

3 ημέρες πριν

Υπουργείο Παιδείας: 68.851 ο αριθμός των εισακτέων για το νέο ακαδημαϊκό έτος

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι δημοσιεύτηκε η Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό…

4 ημέρες πριν

Αγίος Αθανασίος Αφιδνών: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης στον ναό

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής ανακοινώνει την ολοκλήρωση των εργασιών προστασίας και ανάδειξης του Ιερού…

4 ημέρες πριν

Μητσοτάκης: Δρομολογούμε επενδύσεις ΑΙ στην Υγεία

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε συζήτηση με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη: Η επανάσταση που αλλάζει…

4 ημέρες πριν