ΑΤΤΙΚH

Έβγαλαν 3,2 εκατομμύρια ευρώ σε 2 χρόνια, πουλώντας “μαϊμού” παπούτσια μέσω Facebook

Spread the love

Σοβαρότατο πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας “μαϊμού” προϊόντων κατάφερε το Σ.Δ.Ο.Ε., μέσω της κατάσχεσης μεγάλων ποσοτήτων υποδημάτων.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, κλιμάκιο υπαλλήλων της Επιχειρησιακής  Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένης επιχειρησιακής δράσης από κοινού με το Γ’ Τελωνείο Πειραιά, δέσμευσε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι του Πειραιά, το οποίο προέρχονταν από Κίνα, ενώ ως τελικός προορισμός του εμπορευματοκιβωτίου βάσει του περιεχομένου των φορτωτικών εγγράφων, δηλώνονταν επιχείρηση στην Αλβανία.

Κατά τον έλεγχο του ανωτέρω εμπορευματοκιβωτίου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα απομιμητικά είδη:

  • Αθλητική υποδήματα NIKE: 6.672 ζευγάρια
  • Αθλητικά υποδήματα Adidas: 1260 ζευγάρια

Επίσης κατασχέθηκαν εντός του εμπορευματοκιβωτίου και 36 χαρτοκιβώτια τα οποία περιείχαν 432 ζεύγη ανώνυμα υποδήματα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως προκάλυμμα («τάπα») από τους παράνομους εισαγωγείς για να αποκρύψουν τα απομιμητικά υποδήματα και να παραπλανήσουν τις τελωνειακές αρχές. 

Η ζημιά των δικαιούχων εταιρειών των σημάτων, υπολογίστηκε σε 1.055.100 €, ενώ τα  κατασχεθέντα απομιμητικά προϊόντα μεταφέρθηκαν σε πιστοποιημένη επιχείρηση ανακύκλωσης στην Αττική για καταστροφή.

Το συγκεκριμένο κύκλωμα, το οποίο στελεχώνεται από πλήθος εμπλεκομένων προσώπων, τόσο αχυρανθρώπων όσο και υποκρυπτόμενων τα οποία ταυτοποιούνται σταδιακά από το ΣΔΟΕ, δρούσε μέσω παραπλανητικών αγγελιών πώλησης επώνυμων αθλητικών παπουτσιών, τα οποία πωλούνταν στο «facebook» ως αυθεντικά σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.

Στους εξαπατημένους αγοραστές που πραγματοποιούσαν τις παραγγελίες μέσω του διαδικτύου, από ανύπαρκτες ουσιαστικά εταιρείες, έστελναν απομιμήσεις των επώνυμων υποδημάτων, η πληρωμή των οποίων γινόταν μέσω της εταιρείας ταχυμεταφορών με αντικαταβολή, κατά την παραλαβή των προϊόντων από τους πελάτες.

Αποκαλυπτικό στοιχείο, για την έκταση της απάτης, αποτελεί το γεγονός ότι σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε η εταιρεία ταχυμεταφορών μετά από το αίτημα του ΣΔΟΕ, το συνολικό ποσό των αντικαταβολών που έχουν εισπραχθεί τα δύο τελευταία χρόνια από εξαπατημένους καταναλωτές και έχει αποδοθεί στα μέλη του κυκλώματος, ανέρχεται  στο ιλιγγιώδες ποσό των  3.270.289,80 €.

newsattica

Πρόσφατες Κοινοποιήσεις

Αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου, του κορυφαίου Έλληνα κινηματογραφικού παραγωγού και…

2 εβδομάδες πριν

Υπουργείο Ναυτιλίας: Η απάντηση στον Στέφανο Κασσελάκη για τη διασύνδεση των Κυκλάδων με την ηπειρωτική χώρα

Με αφορμή χθεσινές δηλώσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη, αναφορικά με φερόμενη προβληματική…

2 εβδομάδες πριν

Μητσοτάκης σε Ιερώνυμο: «Η συνεργασία μας με την εκκλησία ήταν είναι και παραμένει εξαιρετικά στενή»

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ.…

2 εβδομάδες πριν

Επεμβάσεις στερέωσης στο «Μικρό Ανάκτορο» της Κνωσού

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επεμβάσεις στερέωσης στο «Κλιμακοστάσιο» και στη «Δεξαμενή Καθαρμών» του συγκροτήματος του…

2 εβδομάδες πριν

Υπουργείο Παιδείας: Βραβεύτηκαν εκπαιδευτικοί που έσωσαν τη ζωή των μαθητών τους

Τρεις εκπαιδευτικοί που με ψυχραιμία και αυταπάρνηση διαχειρίστηκαν ακραίες καταστάσεις και κατάφεραν να σώσουν τη…

2 εβδομάδες πριν

Δολοφονία Λυγγερίδη: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις συλλήψεις

Από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ολοκληρώθηκε η έρευνα…

2 εβδομάδες πριν