ΑΤΤΙΚH

Μεταφύτευση 60 ελαιοδένδρων στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής

Spread the love

Η  μεταφύτευση έγινε από την  ΕΡΓΟΣΕ, σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών και με τη χορηγία του Βοτανικού Ιδρύματος KLORANE, κατά μήκος της Λεωφ. Μαραθώνα, στους Δήμους Μαραθώνα και Ραφήνας

Στη μεταφύτευση 60 ελαιοδένδρων – 4 εκ των οποίων ήταν αιωνόβια – στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής, προχώρησε η ΕΡΓΟΣΕ, σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών και με τη χορηγία του Βοτανικού Ιδρύματος KLORANE.

Τα ελαιόδεντρα φυτεύτηκαν κατά μήκος της Λεωφ. Μαραθώνα, στους Δήμους Μαραθώνα και Ραφήνας, με σκοπό την αποκατάσταση του φυσικού τοπίου μετά την καταστροφική πυρκαγιά του καλοκαιριού του 2018.

Ήδη, από το 2014, η ΕΡΓΟΣΕ έχει αναπτύξει μια καινοτόμα περιβαλλοντική δράση, για πρώτη φορά στην Ελλάδα από εταιρεία του Δημοσίου, που έχει ως σκοπό τη διάσωση μέσω της μεταφύτευσης, των ελαιοδένδρων που απαλλοτριώνονται ως επικείμενα των εδαφικών εκτάσεων που απαιτούνται για την υλοποίηση των σιδηροδρομικών έργων.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΡΓΟΣΕ, “μέσω αυτής της δράσης κατέστη δυνατό να σωθούν έως σήμερα περισσότερα από 500 ελαιόδενδρα (αρκετά από αυτά αιωνόβια, και μάλιστα ηλικίας 600-1500 ετών) και να διατεθούν σε 25 Δήμους και Δημόσιους φορείς”.

Σήμερα, υπάρχει διαθεσιμότητα περίπου 1.000 ελαιόδεντρων στις περιοχές της Ροδοδάφνης, του Ψαθόπυργου και του Ρίου του νομού Αχαΐας, όπου κατασκευάζεται η νέα σιδηροδρομική γραμμή μας.

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, η ΕΡΓΟΣΕ αναζητά εταιρείες χορηγούς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στο εγχείρημα μεταφοράς ελαιοδένδρων, αντιλαμβανόμενες ότι έτσι συμβάλλουν στην γενική προσπάθεια για την βιώσιμη ανάπτυξη στη χώρα μας.

Πηγή: protothema.gr

newsattica

Πρόσφατες Κοινοποιήσεις

Αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου, του κορυφαίου Έλληνα κινηματογραφικού παραγωγού και…

2 ημέρες πριν

Υπουργείο Ναυτιλίας: Η απάντηση στον Στέφανο Κασσελάκη για τη διασύνδεση των Κυκλάδων με την ηπειρωτική χώρα

Με αφορμή χθεσινές δηλώσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη, αναφορικά με φερόμενη προβληματική…

2 ημέρες πριν

Μητσοτάκης σε Ιερώνυμο: «Η συνεργασία μας με την εκκλησία ήταν είναι και παραμένει εξαιρετικά στενή»

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ.…

2 ημέρες πριν

Επεμβάσεις στερέωσης στο «Μικρό Ανάκτορο» της Κνωσού

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επεμβάσεις στερέωσης στο «Κλιμακοστάσιο» και στη «Δεξαμενή Καθαρμών» του συγκροτήματος του…

4 ημέρες πριν

Υπουργείο Παιδείας: Βραβεύτηκαν εκπαιδευτικοί που έσωσαν τη ζωή των μαθητών τους

Τρεις εκπαιδευτικοί που με ψυχραιμία και αυταπάρνηση διαχειρίστηκαν ακραίες καταστάσεις και κατάφεραν να σώσουν τη…

4 ημέρες πριν

Δολοφονία Λυγγερίδη: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις συλλήψεις

Από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ολοκληρώθηκε η έρευνα…

4 ημέρες πριν