Μετανάστες με κορωνοϊό στη Λέσβο: Μήπως τους έστειλε επίτηδες η Τουρκία λέει ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου
Απο newsattica

Σύμφωνα με τον Ταξιάρχη Βέρρα θα πρέπει να ελεγχθούν τουλάχιστον άλλα 20 άτομα που ήρθαν σε επαφή με τους δύο μετανάστες που βρέθηκαν θετικοί σε δομή καραντίνας στην Ευθαλού

Το ενδεχόμενο οι δύο μετανάστες που εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό λίγες ημέρες μετά το πέρασμά τους στη Λέσβο από την Τουρκία να αποτελούν «εσκεμμένη ενέργεια» της γειτονικής χώρας επαναφέρει ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.

«Τα «δώρα» της γείτονος είναι πλέον εξαιρετικά επικίνδυνα. Ας σκεφτούν επιτέλους κάποιοι και την πιθανότητα να είναι και εσκεμμένες οι ενέργειες αυτές» γράφει χαρακτηριστικά στο Facebook ο κ. Βέρρος επαναφέροντας τις σχετικές πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας από τις 11 Απριλίου.

Σύμφωνα με τον θα πρέπει να ελεγχθούν τουλάχιστον άλλα 20 άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί τους.

Σημειώνεται ότι τα κρούσματα δεν βρίσκονται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια, καθώς ήδη, από την 1η Μαρτίου, όσοι μετανάστες εισέρχονται στα ελληνικά νησιά δεν εισάγονται στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, αλλά σε ειδικές δομές καραντίνας.

Στην Δυτική Λέσβο η δομή βρίσκεται σε χώρο που νοίκιασε το Υπουργείο Μετανάστευσης σε συνεννόηση με το Δήμο Δυτικής Λέσβου, κοντά στην παραλία Ευθαλού, κοντά στον Μόλυβο και πολύ μακριά από τη δομή της Μόριας.

Δείτε την ανάρτηση του δήμαρχου Δυτικής Λέσβου:

2 στους 9 που ελέγχθηκαν, από τους 51 που βγήκαν πριν λίγες μέρες στο Καλό Λιμάνι Σκαλοχωρίου, βρέθηκαν να νοσούν….

Gepostet von Ταξιαρχης Βερρος am Dienstag, 12. Mai 2020

Πηγή: protothema.gr