Απρίλιος 4, 2020

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Και οι λογιστές – φοροτεχνικοί στην επικαιροποιημένη λίστα με τους ΚΑΔ

Φοροτεχνικοί διαμαρτύρονταν για την εξαίρεση τους από τα νέα μέτρα – Έστειλαν επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς, ζητώντας την ένταξή τους στα μέτρα

Και οι λογιστές – φοροτεχνικοί εντάσσονται στο μέτρο αναστολής και ενίσχυσης εργαζομένων με το ποσό ειδικού σκοπού των 800 ευρώ, μέχρι πέντε εργαζομένων.

Η πλειοψηφία των λογιστών και φοροτεχνικών χρησιμοποιεί ΚΑΔ που δεν είχε συμπεριληφθεί στη λίστα. Στην επικαιροποιημένη λίστα , ωστόσο, το αίτημα ικανοποιήθηκε.

Οι φοροτεχνικοί ζητούσαν να ενταχθούν οι λογιστές-φοροτεχνικοί στις πληγείσες επιχειρήσεις με όλα τα ευεργετήματά τους, όπως την κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών, αποδοχών των εργαζομένων, επαγγελματικών δανείων κ.λπ., καθώς και την παράταση των δηλωτικών φορολογικών-ασφαλιστικών υποχρεώσεων για το διάστημα που δε λειτουργεί η αγορά ώστε να εργαστούν με περισσότερη ασφάλεια.

logistes

Η αρχική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροττεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών 

Στην αρχική μας ανακοίνωση αναφέρθηκε ότι «… θα ενταχθούν οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί στο μέτρο αναστολής και ενίσχυσης εργαζομένων με το ποσό ειδικού σκοπού 800 ευρώ, μέχρι πέντε εργαζομένους.»

Από το δελτίο τύπου του Υπουργού που ακολούθησε, προκύπτει ότι το όριο των 5 εργαζομένων δεν ισχύει. Επίσης δεν ισχύει η ενίσχυση των 800€ για τους συναδέλφους (ως επαγγελματίες – εργοδότες). Ωστόσο αναμένουμε τις Yπουργικές αποφάσεις που θα διευκρινίσουν οποιοδήποτε θέμα.

Σε επόμενο δελτίο τύπου με την επικαιροποιημένη λίστα ΚΑΔ, δημιουργήθηκε σοβαρό θέμα και μεγάλη αναστάτωση στον Κλάδο, διότι η πλειοψηφία των Λογιστών – Φοροτεχνικών χρησιμοποιεί τον ΚΑΔ 69.20.00.00, ο οποίος δεν συμπεριλαμβάνεται στην παραπάνω λίστα.

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. θεωρεί ότι χρειάζεται άμεσα συμπλήρωση της λίστας με τον ΚΑΔ 69.20.00.00 διότι το επάγγελμα του Λογιστή – Φοροτεχνικού προσδιορίζεται ως προς τις εργασίες αυτού ρητά από το Π.Δ. 340/1998 και βάσει του οποίου υποβάλλεται η ετήσια υπεύθυνη δήλωση στο Ο.Ε.Ε. για την ανανέωση της άδειας.

Η νέα ενημέρωση-ανακοίνωση 

Ακολουθώντας την πάγια θέση μας του «πράτειν» και όχι του «προ-λαλείν», μετά από επικοινωνία της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. με τους Υπουργούς Άδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Βρούτση, μας ενημέρωσαν για την ικανοποίηση του αιτήματος του Κλάδου μας και της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., ότι θα ενταχθούν οι Λογιστές Φοροτεχνικοί στο μέτρο αναστολής και ενίσχυσης εργαζομένων με το ποσό ειδικού σκοπού 800 ευρώ, μέχρι πέντε εργαζομένους.

Πηγή: protothema.gr

Related articles

Χρήστος Σταϊκούρας: Το σχέδιο για φοροελαφρύνσεις και νέες αντικειμενικές

Το φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί μέσα στον Οκτώβριο  – Δείτε αναλυτικά τι θα περιλαμβάνει Σχέδιο φοροελαφρύνσεων και αναμόρφωση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων προαναγγέλλει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του στα Νέα Σαββατοκύριακο. Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι το φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί μέσα στον Οκτώβριο και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μειώσεις φόρων […]

Υπ. Οικονομικών: Η εφορία θα βλέπει και θα ελέγχει ηλεκτρονικά τα βιβλία των επιχειρήσεων

Αυλαία της πλατφόρμας myDATA της ΑΑΔΕ – Απλοποίηση ή κατάργηση για μισή ντουζίνα δηλώσεις φόρων – Επιταχύνονται έλεγχοι αλλά και επιστροφές φόρων στους συνεπείς φορολογούμενους Την ηλεκτρονική τήρηση και αποστολή στην ΑΑΔΕ των βιβλίων εσόδων – εξόδων όλων των επιχειρήσεων, εγκαινίασαν σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Από το […]

Leave a Reply

avatar