Michelin 2022: Έχασε το ένα αστέρι η Σπονδή – Ποιο εστιατόριο στην Αθήνα κέρδισε δύο αστέρια, όλες οι επιλογές
Απο newsattica

Ο Οδηγός Michelin παρουσίασε τις επιλογές του 2022 για την Αθήνα

Ο Οδηγός Michelin παρουσίασε τις επιλογές του 2022 για την Αθήνα, με τo «Delta» να ξεχωρίζει και να κατακτά δύο αστέρια Michelin.

To «Delta» ξεχωρίζει για την υπέροχη avant-garde αισθητική του, στην καρδιά του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Οι chefs Γιώργος Παπαζαχαρίας και Θάνος Φέσκος, με σημαντική εμπειρία σε Βόρειες χώρες, προσφέρουν γαστρονομικές προτάσεις οι οποίες συνδυάζουν Σκανδιναβικά concepts και μαγειρικές τεχνικές με τοπικά προϊόντα, με συνδετικό κρίκο την έννοια της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.

Εν τω μεταξύ, η «Σπονδή» χάνει το 2o αστέρι της, διατηρώντας πλέον ένα αστέρι Michelin.

Δύο νέα εστιατόρια απέσπασαν από ένα αστέρι Michelin

Το «Soil», που βρίσκεται στη γειτονιά του Παγκρατίου και προσφέρει μία γοητευτική αυλή, φιλοξενεί την κουζίνα των chefs Τάσου Μαντή και Αλέξανδρου Μουρίδη. Το όνομά του «Soil” είναι ξεκάθαρη ένδειξη της φιλοσοφίας που κρύβεται από πίσω, με την οποία στοχεύει να βρίσκεται πάντα κοντά στον τόπο του, να νοιάζεται για τη βιωσιμότητα και να υποστηρίζει ένθερμα την προσέγγιση «Από τη φάρμα στο τραπέζι». Γι’ αυτό και δεν αποτελεί έκπληξη ότι παράγουν τα δικά τους λαχανικά στο λαχανόκηπό τους στο Αλεποχώρι και ότι το εστιατόριο απέσπασε και ένα πράσινο αστέρι Michelin.

Το «The Zillers» είναι αναμφίβολα ένα ιδιαίτερα μοναδικό εστιατόριο καθώς βρίσκεται στο rooftop του «The Zillers Boutique Hotel». Αυτό σημαίνει ότι οι επισκέπτες του μπορούν να απολαύσουν την υπέροχη θέα της Ακρόπολης και της Μητρόπολης Αθηνών. Με την ευέλικτη προσφορά του, μπορεί κάποιος να απολαύσει ένα ελαφρύ, casual μεσημεριανό γεύμα ή ένα πλήρες γαστρονομικό δείπνο από τον chef Παύλο Κυριάκη, που δίνει τη δική του νότα σε τοπικές παραδόσεις με μενού δημιουργικής γευσιγνωσίας.

Τα εστιατόρια «Botrini’s«, «CTC«, «Hytra«, «Pelagos» και «Βαρούλκο Seaside«, που είχαν ήδη ένα αστέρι, επιβεβαίωσαν εκ νέου το επίπεδο της γαστρονομίας που προσφέρουν και διατηρούν την τιμητική διάκριση και φέτος, μαζί με τα Bib Gourmand των «Cerdo Negro 1985«, «Nolan» και «Οικείο«, στα οποία, αναγνωρίζουμε για ακόμα μία φορά την εστίασή τους στο good value for money.

Παράλληλα, τέσσερα εστιατόρια κάνουν την πρώτη εμφάνισή τους στις επιλογές του Οδηγού Michelin για την Αθήνα το 2022

Στο «Hervé», που παίρνει το όνομά του από τον ιδιοκτήτη του chef Hervé Pronzato, το bar βρίσκεται πίσω από την κουζίνα, που σημαίνει ότι μπορείτε να παρακολουθείτε ό,τι συμβαίνει εκεί όσο απολαμβάνετε το γεύμα σας. Η γαστρονομική προσφορά εστιάζει σε ένα ενιαίο μενού γευσιγνωσίας που περιλαμβάνει 15 πιάτα και βασίζεται στις ελληνικές παραδόσεις, συνδυασμένες με κοσμοπολίτικες εμπνεύσεις (από τη Γαλλία, την Ασία, τη Λατινική Αμερική…).

Το «Λινού Σούμπασης και Σια» ξεχωρίζει για την αισθητική του καθώς βρίσκεται σε ένα πρώην κατάστημα χειροποίητων κεριών (ορισμένα προϊόντα πωλούνται ακόμα), στη ζωντανή περιοχή του Ψυρρή. Με ένα casual μπιστρό vibe, μπορείτε να απολαύσετε απλή, αυθεντική ελληνική κουζίνα, με μερικές εντυπωσιακές μοντέρνες πινελιές και ισχυρή δέσμευση στη χρήση οργανικών προϊόντων.

Το «Merceri», ένα κλασσικό, αυθεντικό μπιστρό, σερβίρει την κουζίνα της Μαρίας Ντιούδη και της Μελίνας Χωματά, που γνωρίστηκαν όταν δούλευαν σε πολυτελή ξενοδοχεία στη Σαντορίνη. Η κουζίνα τους, που είναι μοντέρνα με διεθνείς επιρροές, τιμά τις ελληνικές συνταγές και σερβίρεται με απλότητα το μεσημέρι και με πιο μοδάτο τρόπο το βράδυ, με μία σχεδόν-γαστρονομική προσέγγιση.

Στο «VERi TABLE», ένα μπιστρό γαλλικού τύπου, σας υποδέχεται ένα χαρούμενο ζευγάρι και θα βρείτε προτάσεις που τιμούν την κουζίνα της Προβηγκίας. Ο ιδιοκτήτης chef Alain Parodi έχει δουλέψει με πολλά prestigious εστιατόρια στην περιοχή της Προβηγκίας. Μαζί με τα υψηλά standards, θα βρείτε εβδομαδιαίες προτάσεις καθώς και μενού κατά παραγγελία.

Οι επιλογές του Οδηγού Michelin για την Αθήνα το 2022, με μία ματιά:

27 εστιατόρια επιλέχτηκαν που περιλαμβάνουν:

  • 1 εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin
  • 8 εστιατόρια με ένα αστέρι Michelin
  • 3 εστιατόρια με Bib Gourmand

ΠΗΓΗ: