Μητσοτάκης: «Επέκταση της Αττικής Οδού προς Λ. Βουλιαγμένης στο Ελληνικό»
Απο Attika Nea

Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για τις Υποδομές παρουσίασε το απόγευμα της Τρίτης σε ειδική εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «οι σχετικές επενδύσεις έχουν ήδη κοστολογηθεί σε 10-12 δισ. ευρώ μέχρι το 2023, γεγονός που θα αποφέρει έως 2% πρόσθετη αύξηση του ΑΕΠ ετησίως, αλλά κυρίως θα δημιουργήσει 240.000 νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας εντός της επόμενης τετραετίας».

Στο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας περιλαμβάνεται ένας νέος οδικός άξονας που θα παρακάμπτει την Αττική συνδέοντας την Υλίκη με την Ελευσίνα, αλλά και μια επέκταση της Αττικής Οδού προς Λεωφόρο Βουλιαγμένης στο Ελληνικό, προκειμένου να υπάρχει και δρόμος ταχείας κυκλοφορίας προς το εμβληματικό πρότζεκτ του Ελληνικού.

«Ως την Αττική, προτεραιοποιούμε τρία έργα: το εμβληματικό έργο Ελευσίνα-Υλίκη, την υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας-Περάματος και την επέκταση της Αττικής Οδού προς Λ. Βουλιαγμένης στο Ελληνικό. Οι έμπειροι από εσάς στα έργα τα οποία προτεραιοποιούμε, μπορείτε να διαγνώσετε και τα έργα τα οποία δεν προτεραιοποιούμε και τα οποία μερικές φορές έχουν γίνει αντικείμενο εύκολων κυβερνητικών εξαγγελιών. Όμως εμείς για την Αττική πιστεύουμε ότι αυτά τα τρια έργα είναι απολύτως απαραίτητα», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.