Μητσοτάκης: Η κυρία Θάνου θα φύγει από την Επιτροπή Ανταγωνισμού όσο και αν διαμαρτύρεται ο ΣΥΡΙΖΑ
Απο newsattica

«Θα έχω επικοινωνία με την κα Βεστάγκερ και θα της εξηγήσω αναλυτικά τον τρόπο που οι επιλογές σας παραβίασαν βάναυσα τον κανόνα αποκομματικοποίησης της επιτροπής», είπε ο πρωθυπουργός

Επικοινωνία με την Ευρωπαία επίτροπο αρμόδια για θέματα ανταγωνισμού θα έχει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να συζητήσουν και το θέμα με την προβληματική παρουσία της κυρίας Βασιλικής Θάνου στην επιτροπή ανταγωνισμού.

Το θέμα αποκάλυψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.

«Θα έχω επικοινωνία με την κα Βεστάγκερ και θα της εξηγήσω αναλυτικά τον τρόπο που οι επιλογές σας παραβίασαν βάναυσα τον κανόνα αποκομματικοποίησης της επιτροπής ανταγωνισμού» είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. «Θα της εξηγήσω το παρελθόν της κα Θάνου και όσα έλεγε. Όταν έλεγε πως οι δικαστές δεν πρέπει ναν λαμβάνουν κομματικές θέσεις ή θέσεις σε ανεξάρτητες αρχές γιατί δημιουργούνται υπόνοιες συναλλαγής. Θα της εξηγήσω ότι στην θέση της αντιπροέδρου της ίδιας επιτροπής είναι η συνεργάτιδα του κ. Παππά» πρόσθεσε στην συνέχεια για να εξηγήσει «Όταν εμείς θα κάνουμε την πρότασή μας για τον νέο πρόεδρο της επιτροπής ανταγωνισμού θα μας κρίνετε. Ότι και να λέτε εμείς θα ψηφίσουμε  την διάταξης. Και όσο και αν διαμαρτύρεται η κα Θανου θα φύγει από εκεί. Όταν δείτε το πρόσωπο που θα προτείνουμε θα καταλάβετε τι σημαίνει ακομμάτιστη επιλογή».

Πηγή: protothema.gr