ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Σε ένα μήνα θα έχουμε το FSRU στην Αλεξανδρούπολη, το οποίο θα τρέξει ταχέως

Spread the love

«Στο πνεύμα των μακροχρόνιων και καλών σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες, τις οποίες θέλω να διαφυλάξω, δεν έχω πολλά να προσθέσω σε αυτό το θέμα, ούτε και να εμπλακώ στην εσωτερική βρετανική πολιτική. Είπαμε ότι έπρεπε να πούμε πάνω σε αυτό το θέμα και δεν θέλω να σχολιάσω κάτι παραπάνω», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Bloomberg, από το Ντουμπάι όπου βρίσκεται, συμμετέχοντας στη σύνοδο της 28ης Διάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική Αλλαγή (COP28).

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε επίσης μεταξύ άλλων για το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης, για την πράσινη μετάβαση στην Ελλάδα και για το στόχο μας να αυξήσουμε την παραγωγή πράσινης ενέργειας και να παρέχουμε ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρώπη.

«Είμαστε στην πρώτη γραμμή της κλιματικής αλλαγής αλλά δεν μπορούμε να επιτύχουμε μόνοι τους στόχους μας», σημείωσε.

Ειδικά όσον αφορά στον ρόλο της Ελλάδας ως εξαγωγέα ενέργειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Θέλουμε να αυξήσουμε τη δυναμικότητα παραγωγής πράσινης ενέργειας, να κάνουμε εξαγωγές πράσινης ενέργειας και ήδη καλύπτουμε τις ανάγκες της Βουλγαρίας σε μεγάλο βαθμό συνεργαζόμαστε και με την Μολδαβία και μέσα από Βόρεια Ελλάδα θέλουμε να διασφαλίσουμε την ενεργειακή ασφάλεια για πολλές χώρες. Σε ένα μήνα θα έχουμε το FSRU στην Αλεξανδρούπολη το οποίο θα τρέξει ταχέως. Είναι σημαντικές οι δεσμεύσεις μας και οι στόχοι για την κλιματική αλλαγή και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε».

Επιπλέον αναφέρθηκε στην ελληνική οικονομία, λέγοντας πως είναι ιδιαίτερα ανθεκτική, αλλά και στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, ενώ με αφορμή ερώτηση για την αβεβαιότητα στην Ευρώπη, ανέφερε ότι στην Ελλάδα υπάρχει ισχυρή λαϊκή εντολή.

Σχετικά με τη μεταναστευτική πίεση, είπε ότι υπάρχουν βραχυπρόθεσμες λύσεις και ότι πρέπει να είμαστε σκληροί ως προς τους διακινητές, ενώ πρέπει να προσφέρουμε τρόπους να έρθουν στην Ευρώπη νόμιμα όσοι θέλουν να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη. Έκανε δε ιδιαίτερη αναφορά στις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας για βοήθεια στη γεωργία.

Σχετικά με τον τουρισμό, είπε ότι ο κόσμος συνεχίζει να ταξιδεύει και συνεχίζει να προτιμά την Ελλάδα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Επανέλαβε, μάλιστα, την άποψη ότι η κλιματική κρίση μπορεί να αποτελέσει αιτία για επέκταση της τουριστικής σεζόν, η οποία -όπως είπε- αποτελεί κύριο στόχο της Ελλάδας.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ερωτήθηκε για το συμβάν με τον Ρίσι Σούνακ και την ακύρωση της συνάντησής του και απάντησε πως το έχει αφήσει πίσω του.

«Στο πνεύμα των καλών σχέσεων των δύο χωρών δεν έχω πολλά να προσθέσω σε αυτό το θέμα, ούτε θέλω να εμπλακώ σε εσωτερικά πολιτικά ζητήματα της Βρετανίας. Είπαμε ό,τι έχουμε να πούμε και δεν έχω να προσθέσω κάτι. Θέλω να αφήσω αυτό το περιστατικό πίσω, αλλά το ταγκό χρειάζεται δύο. Δεν έχουμε μιλήσει»

newsattica

Πρόσφατες Κοινοποιήσεις

Συνελήφθη στη Μεταμόρφωση 26χρονος για διακίνηση κοκαΐνης

Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες της 15-5-2024 στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών…

4 ημέρες πριν

Επιστολική ψήφος: Προσβάσιμο το ψηφοδέλτιο για τα ΑμεΑ

Το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας που καταβάλλει για την περαιτέρω διευκόλυνση των…

4 ημέρες πριν

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τη διαφορετική τιμολόγηση από τις πολυεθνικές

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΙ είπε ότι θα στείλει επιστολή…

4 ημέρες πριν

Υπουργείο Παιδείας: 68.851 ο αριθμός των εισακτέων για το νέο ακαδημαϊκό έτος

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι δημοσιεύτηκε η Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό…

5 ημέρες πριν

Αγίος Αθανασίος Αφιδνών: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης στον ναό

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής ανακοινώνει την ολοκλήρωση των εργασιών προστασίας και ανάδειξης του Ιερού…

5 ημέρες πριν

Μητσοτάκης: Δρομολογούμε επενδύσεις ΑΙ στην Υγεία

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε συζήτηση με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη: Η επανάσταση που αλλάζει…

5 ημέρες πριν