Μητσοτάκης: Θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια παρέμβασης υπέρ των συνεπών δανειοληπτών
Απο newsattica

Την επίσκεψή του στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, συνεχίζει και σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε την έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, όπου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ολοκληρωμένου σχεδίου για την Πάτρα του 2030 ενώ ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του παραχωρεί συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

«Έχουμε ένα συνεκτικό και κοστολογημένο αναπτυξιακό έργο για την Δυτική Ελλάδα, 80 και πλέον έργων υποδομών, έργων με αναπτυξιακό πρόσημο και κοινωνικό χαρακτήρα, που συγκροτεί το αφήγημα μας ότι η Πάτρα αξίζει να είναι η δυτική πύλη της χώρας προς την Ευρώπη» τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου. «Αρκεί κανείς να επισκεφθεί το ανοιχτό εργοτάξιο του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος και να συγκρίνει την τωρινή κατάσταση με τις προηγούμενες εξαγγελίες και τις κατακερματισμένες εργολαβίες» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση υπερηφανεύεται δικαίως ότι είναι συνεπής στις εξαγγελίες της και όταν υπάρχουν καθυστερήσεις τις αναγνωρίζουμε και τις διορθώνουμε» είπε ακόμα και επισήμανε πως «Τα επόμενα χρόνια θεωρώ πως θα είναι χρόνια έντονης δυναμικής ανάπτυξης για την Δυτική Ελλάδα με πρωταγωνιστές τους πολίτες της Πάτρας».

Αναφορικά με το θέμα των υποκλοπών ο πρωθυπουργός ότι «το θέμα της ασφάλειας των επικοινωνιών είναι πολύ σημαντικό. Με πολύ μεγάλο θάρρος ανέλαβα τις ευθύνες που αναλογούν στην κυβέρνηση, προχωρήσαμε σε αλλαγές προσώπων και καταθέσαμε νομοθετική πρόταση που αναγνωρίζει διαχρονικές αστοχίες για να τις θεραπεύσει. Στη διαδικασία αυτή είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε αλλαγή θα το βελτιώσει», είπε.

Ειδικότερα για το predator σημείωσε: «Είμαστε η πρώτη χώρα που απαγορεύει την πώληση, την χρήση τέτοιων κακόβουλων λογισμικών και η χρήση τους γίνεται ξανά κακούργημα. Παρεμβαίνουμε με όλη την δραστικότητα που μας επιτρέπεται. Το ζήτημα αυτό αν είμαι ασφαλής όταν επικοινωνώ εγώ μας απασχολεί συχνά σε επαφές με ομολόγους μας και αυτό αφορά όλους τους ηγέτες του κόσμου, λαμβάνουμε μέτρα και αναγνωρίζουμε ότι μπορεί η τεχνολογία να μας ξεπερνάει» συμπλήρωσε και κάλεσε όποιον έχει στοιχεία για τη χρήση του λογισμικού να απευθυνθεί στη δικαιοσύνη.

Σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την Τουρκία απρόβλεπτη, εριστική και συχνά επιθετική και υπερασπίστηκε τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας μας. «Θέλουμε ειλικρινή διάλογο για το ένα και ουσιαστικό ζήτημα που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Δεν θα κάνουμε διάλογο με το παράλογο. Κανένας Έλληνας πρωθυπουργός δεν θα συζητήσει θέματα κυριαρχίας των νησιών μας. Ούτε θα συζητήσουμε με κανέναν τα εξοπλιστικά μας προγράμματα. Η Ελλάδα είναι μία δύναμη σταθερότητας στη Μεσόγειο» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς, ο πρωθυπουργός σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «η κυβέρνηση στο θέμα αυτό προσφέρει πάρα πολλές δυνατότητες σε πολίτες να σώσουν τα σπίτια τους. Οι πλειστηριασμοί παραμένουν μια μικρή εξαίρεση. Οι πολίτες ρυθμίζουν και πληρώνουν και οι περισσότεροι είναι συνεπείς».

Έστρεψε τα πυρά του προς τον Αλέξη Τσίπρα, διερωτώμενος (σχετικά με τη χθεσινή του επίσκεψη στο σπίτι της δημοσιογράφου Ιωάννα Κολοβού) «πόση υποκρισία χωράει σε μια φωτογραφία;» «Είναι ο πρωθυπουργός που επί των ημερών του έγιναν 30.000 πλειστηριασμοί και δεν τον είδα να τρέχει σε ανθρώπους που έχαναν τα σπίτια τους», πρόσθεσε. 

«Η χώρα έχει αφήσει πίσω της τα μνημόνια αλλά κάποιοι όπως ο κ. Τσίπρας δεν έχουν αφήσει πίσω της πολιτικές μνημονίων. Τέτοια φθηνά τεχνάσματα αξιοποίησης του θυμού που μπορεί να υπάρχει δεν περνάνε πια γιατί ο κ. Τσίπρας κυβέρνησε και οι πολίτες θυμούνται πολύ καλά το έργο του» είπε ακόμη, ενώ άφησε «παράθυρο» παρεμβάσεων για συνεπείς δανειολήπτες. 

«Επειδή υπάρχει αύξηση του κόστους δανεισμού έχω ζητήσει από το ΥΠΟΙΚ να εξαντλήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε για τους συνεπείς δανειολήπτες σε συνεννόηση με τις τράπεζες», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τις εκλογές και για το ενδεχόμενο συνεργασιών μετά τη δεύτερη κάλπη, ο πρωθυπουργός είπε, μεταξύ άλλων:

«Έχω πει ότι η χώρα είναι δέσμια ενός εκλογικού νόμου που έχει πάρα πολλά μειονεκτήματα, η απλή αναλογική ναρκοθετεί την εκλογική σταθερότητα. Γι’ αυτό και αλλάξαμε τον εκλογικό νόμο».

Επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. «Μην με ρωτήσετε την ημερομηνία, γιατί δεν έχω αποφασίσει. Το τι θα γίνει στις δεύτερες εκλογές είναι νωρίς να το συζητήσουμε αν και ο στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία και πιστεύω ότι είναι εφικτός χωρίς αυτό να σημαίνει αλαζονεία… Εχουμε δείξει ότι κυβερνάμε με τους καλύτερους και με στελέχη που δεν ανήκουν στη ΝΔ», είπε επίσης.

Η τοξικότητα στο πολιτικό κλίμα δεν έχει αλλάξει τον σχεδιασμό για το πότε θα γίνουν εκλογές, σημείωσε. «Εξακολουθεί να ισχύει η δέσμευση για εκλογές στο τέλος της τετραετίας, αλλά δεν έχω αυταπάτες καθώς η αντιπολίτευση δεν έχει παρουσιάσει καμία ουσιαστική πρόταση. Όταν δεν μπορείς να μιλήσεις πολιτικά για τα προβλήματα καταφεύγεις στην τοξικότητα, τα δήθεν σκάνδαλα», πρόσθεσε

«Από τη μια υπάρχει μια κυβέρνηση που λύνει προβλήματα κάνει προσαρμογές και από την άλλη μια αντιπολίτευση που το μόνο που λέει είναι ότι έχουμε τη χειρότερη κυβέρνηση» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης

Επαναφέροντας το εκλογικό δίλημμα που έθεσε και χθες, πρόσθεσε: «Οι πολίτες ψηφίζουν κυβέρνηση και πρωθυπουργό και θα συγκρίνουν τα 4 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ με Τσίπρα και τα 4 χρόνια ΝΔ με εμένα. Θα κρίνουν ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει την Τουρκία καλύτερα, ποιος μπορεί να φέρει επενδύσεις, να αντιμετωπίσει την ακρίβεια, να προχωρήσει στην ψηφιοποίηση του κράτους, θα προσέλθει στην κάλπη και θα υποκλιθούμε με ευλάβεια στο εκλογικό αποτέλεσμα».

ΠΗΓΗ: