Νοέμβριος 18, 2019

Μουσείο Ακρόπολης: «Ζωντανεύει» το χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς – Ελεύθερη η είσοδος

Ανοιχτό μέχρι τις 6 το απόγευμα το μουσείο – Πότε θα πραγματοποιούνται οι ειδικές ξεναγήσεις

Σε έναν περίπατο γνώσης με επίκεντρο το χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς καλεί τους επισκέπτες του το Μουσείο της Ακρόπολης για σήμερα, 28η Οκτωβρίου με την είσοδο στο μουσείο να είναι ελεύθερη.

Όπως αναφέρεται στη σχετικη ανακοίνωση «στη φετινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ζωντανεύει στο Μουσείο Ακρόπολης το άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου, φτιαγμένο από χρυσό και ελεφαντόδοντο, που φιλοτέχνησε ο Φειδίας για τον Παρθενώνα. Το Μουσείο προσκαλεί τους επισκέπτες του σε έναν περίπατο γνώσης για τα υλικά και τις τεχνικές κατασκευής του, για τους μύθους και τις αλληγορίες του, για την ακτινοβολία του και τις περιπέτειές του».

agalma-athina

Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν από τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές, στα ελληνικά στις 12:00, τις 13:00 και τις 16:00 και στα αγγλικά στις 11:00 και τις 15:00.

Εγγραφές θα γίνονται την ίδια μέρα στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου, μισή ώρα νωρίτερα από την ώρα έναρξης της παρουσίασης. Ισχύει για περιορισμένο αριθμό επισκεπτών (έως 30 επισκέπτες ανά παρουσίαση). Τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Ανοιχτή θα είναι επίσης η ειδική έκθεση ΣΜΙΛΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ. Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης για την αναστήλωση και το σπουδαίο έργο των μαρμαροτεχνιτών της Ακρόπολης που οργάνωσε η Επιτροπή και η Υπηρεσία Συντήρησης των Μνημείων της Ακρόπολης και στήθηκε απλόχωρα από το Μουσείο Ακρόπολης με ευρεία χρήση φωτογραφιών γιγαντιαίου μεγέθους που κάλυψαν ολόκληρους τοίχους, με αποτέλεσμα ο επισκέπτης να έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται πάνω στον βράχο της Ακρόπολης και παρακολουθεί τις εργασίες.

Την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου και η αρχαιολογική ανασκαφή θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 6 το απόγευμα.

Πηγή: protothema.gr

Related articles

Έκθεση με τίτλο: “Η φωτογραφία ως μέσο έκφρασης” στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη

Μια μοναδική έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο “Η φωτογραφία ως μέσο έκφρασης” ανοίγει τις πύλες της για το κοινό στην Ολυμπιακη Δημοτικη Πινακοθηκη “Σπυρος Λουης” στο Μαρούσι. Οι μαθητές των τμημάτων Δημιουργικής & Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου και της Φωτογραφικής Λέσχης Αμαρουσίου. με την καθοδήγηση του υπεύθυνου δασκάλου των τμημάτων και φωτογράφο Διονύση Κούτση παρουσιάζουν τα έργα τους […]

Παράταση για τους Δεινοσαύρους και τα Τέρατα των Θαλασσών

Παράταση έως τον Οκτώβριο για τους Δεινοσαύρους και τα Τέρατα των Θαλασσών λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κοινού στην έκθεση. Μέχρι και τον Οκτώβριο παρατείνεται η λειτουργία της έκθεσης «Δεινόσαυροι και Τέρατα των Θαλασσών» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η νέα εντυπωσιακή έκθεση μας ταξιδεύει σε αρχαίους ωκεανούς και μας γνωρίζειεπιβλητικά προϊστορικά τέρατα. Θαυμάστε θαλάσσια […]

Leave a Reply

avatar