Μουσείο Μπενάκη: Ανοίγει τις πύλες του με ενθουσιασμό αλλά και ασφάλεια
Απο newsattica

Την Δευτέρα 15 Ιουνίου

Με την ενδιαφέρουσα φωτογραφική έκθεση των Robert McCabe και Κατερίνας Λυμπεροπούλου «Ο τελευταίος μοναχός των Στροφάδων» ανοίγει αλλά και μία νέα σειρά ξεναγήσεων στις μόνιμες συλλογές του ανοίγει τις πύλες του, τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, το Μουσείο Μπενάκη μετά το αναγκαστικό κλείσιμό του για τρεις μήνες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Παρόλα αυτά θα παραμείνει κλειστό, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο το κτήριο της οδού Πειραιώς.

 Οι άνθρωποι του Μουσείου ενημερώνουν το κοινό πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την προστασία τόσο των επισκεπτών όσο και των εργαζόμενων ανάμεσα στα οποία είναι και η υπηρεσία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου το οποίο διατίθεται μέσω της ιστοσελίδας του.

 Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τους μήνες που παρέμεινε κλειστό το Μουσείο Μπενάκη δεν σίγησε αλλά φρόντισε να διατηρήσει την καθημερινή επαφή του με το κοινό αξιοποιώντας το ψηφιακό του υλικό αλλά και παράγοντας νέο.

Παράλληλα, δημιουργήθηκε μιας πρωτότυπη σειρά βίντεο με  αφηγητές τον επιστημονικό διευθυντή και τους επιμελητές των συλλογών και με πρωταγωνιστές τα αντικείμενα, η σειρά CLOSEUPS ρίχνει φως σε αντικείμενα του Μουσείου Μπενάκη μέσα τόσο από τις ιστορίες που τα ίδια αφηγούνται, όσο και από τις ιστορίες των ανθρώπων που συνδέονται με αυτά.

Πηγή: protothema.gr