Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Sky News Arabia μιλάει για: τις σχέσεις Ελλάδας-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και την «ταραχοποιό» Τουρκία
Απο newsattica

Για τους οικονομικούς δεσμούς και τις προοπτικές του μέλλοντος αναφορικά με την σχέση Ελλάδας-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, μίλησε στο Sky News Arabia ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Παρά την πανδημία του Covid, η Ελλάδα αναδεικνύεται σε έναν πολύ ελκυστικό επενδυτικό προορισμό για επενδυτικά κεφάλαια, και μάλιστα σε διάφορους τομείς», είπε ο κύριος Μητσοτάκης.

Όσο αναφορά την Τουρκία, είπε χαρακτηριστικά: «δυστυχώς, υπάρχει μια χώρα, η Τουρκία, που φαίνεται πως δεν σέβεται τους κανόνες».

Σχολιάζοντας τις γεωπολιτικές εξελίξεις ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι «Αυτή τη στιγμή η Τουρκία δρα ως ταραχοποιός στην περιοχή και αυτή η παρατήρηση δεν αφορά μόνο τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας. Δείτε τι συμβαίνει με την Κύπρο, στην Λιβύη, στον Καύκασο. Φαίνεται πως δεν υπάρχει κοινή κατανόηση με την Τουρκία σχετικά με σημαντικές, στρατηγικές προτεραιότητες. Και αυτή δεν είναι μια παρατήρηση μόνο εκ μέρους της Ελλάδας. Πολλές άλλες χώρες στην περιοχή φαίνεται πως συμμερίζονται την ίδια άποψη σχετικά με τον ρόλο ταραχοποιού που διαδραματίζει η Τουρκία στην περιοχή», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.