ΠΟΛΙΤΙKH

Ο Βαρουφάκης κατέθεσε στη Βουλή στικάκι με τις (παράνομες) ηχογραφήσεις των Eurogroup- Το επέστρεψε ως απαράδεκτο ο Τασούλας

Spread the love

Η βουλή δεν είναι αχθοφόρος των επιδιώξεων κάποιων είπε ο Πρόεδρος της Βουλής – O γραμματέας του ΜεΡΑ 25 ζήτησε να δοθούν τα κόμματα

Πράξη έκανε την απειλή του ο Γιάνης Βαρουφάκης καταθέτοντας στην Βουλή usb με ηχογραφήσεις των επεισοδιακών συνεδριάσεων του eurogroup κατά το ταραγμένο πρώτο εξάμηνο του 2015.


Ο γγ του ΜεΡΑ25 κατά την δευτερολογία στην συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια για τα εργασιακά και σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών αναφέρθηκε σε παλαιότερη απόφαση του Αρείου Πάγου η οποία όπως ο ίδιος υποστήριξε νομιμοποιεί την ενέργειά του να καταγράψει τις συγκεκριμένες συνεδριάσεις.

“Σύμφωνα με την απόφαση του Α.Π ήταν νόμιμη η ηχογράφηση του eurogroup να τις δώσει στους πολιτικούς αρχηγούς και στα κόμματα”.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας σημείωσε ότι ο κ. Βαρουφάκης προεξόφλησε στην ομιλία του ότι «το περιεχόμενο αφορά στην κρυφή μαγνητοφώνηση κορυφαίων συλλογικών οργάνων της ΕΕ και με το τρόπο αυτό μου δίνει το δικαίωμα να αποφασίσω αν θα το δώσω στους πολιτικούς αρχηγούς.

Ήθελα να πω ότι όταν κάποιος αισθάνεται ότι πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία να ανακοινώνει κρυφές μαγνητοφωνήσεις πρέπει να το αναλαμβάνει την πρωτοβουλία. Δεν αντιλαμβάνομαι τον ρόλο μου και την Βουλή ως αχθοφόρο των επιδιώξεων. Επιστρέφεται ως απαράδεκτο. Η Βουλή δεν είναι ο αχθοφόρος τις επιθυμίας κάποιων αν αποκαλυφθούν». 

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ.Τασούλα του επισήμανε ότι ενήργησε σωστά στο συμβάν με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Πηγή: protothema.gr

newsattica

Πρόσφατες Κοινοποιήσεις

Αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου, του κορυφαίου Έλληνα κινηματογραφικού παραγωγού και…

6 ημέρες πριν

Υπουργείο Ναυτιλίας: Η απάντηση στον Στέφανο Κασσελάκη για τη διασύνδεση των Κυκλάδων με την ηπειρωτική χώρα

Με αφορμή χθεσινές δηλώσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη, αναφορικά με φερόμενη προβληματική…

6 ημέρες πριν

Μητσοτάκης σε Ιερώνυμο: «Η συνεργασία μας με την εκκλησία ήταν είναι και παραμένει εξαιρετικά στενή»

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ.…

6 ημέρες πριν

Επεμβάσεις στερέωσης στο «Μικρό Ανάκτορο» της Κνωσού

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επεμβάσεις στερέωσης στο «Κλιμακοστάσιο» και στη «Δεξαμενή Καθαρμών» του συγκροτήματος του…

1 εβδομάδα πριν

Υπουργείο Παιδείας: Βραβεύτηκαν εκπαιδευτικοί που έσωσαν τη ζωή των μαθητών τους

Τρεις εκπαιδευτικοί που με ψυχραιμία και αυταπάρνηση διαχειρίστηκαν ακραίες καταστάσεις και κατάφεραν να σώσουν τη…

1 εβδομάδα πριν

Δολοφονία Λυγγερίδη: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις συλλήψεις

Από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ολοκληρώθηκε η έρευνα…

1 εβδομάδα πριν