Ο ξυλουργός του Αγίου Όρους που εμφανίστηκε σαν άγιος και έσωσε δεκάδες τραυματίες στα Τέμπη
Απο newsattica
Spread the love

Ο κύριος Γιώργος, ένας 43χρονος μαραγκός του Αγίου Όρους  ήταν επιβάτης του έκτου βαγονιού και πραγματικός ήρωας καθώς έσωσε πολλούς ανθρώπους στο δυστύχημα στα Τέμπη. Ο κ. Γιώργος μίλησε στην εκπομπή Live News του Mega. Ο κ. Γιώργος παρέμεινε μέχρι και το τέλος των απεγκλωβισμών της Πυροσβεστικής και των υπόλοιπων σωστικών συνεργείων. Την παρουσία του στο σημείο επιβεβαίωσε και ο 18χρονος Άγγελος Τσιαμούρας, ένα από τα παιδιά που κατάφεραν να απεγκλωβίσουν αρκετούς συνεπιβάτες του από το μοιραίο Intercity. 

«Πρώτα κατεβάσαμε άτομα από το έκτο βαγόνι, μετά από το πέμπτο, το τέταρτο που δεν μπορούσαν να ανοίξουν οι πόρτες και μετά πήγαμε στο τρίτο, εκεί άρχισαν τα δύσκολα. Βγάλαμε όσους ήταν σε θέση να μετακινηθούν», είπε ο κ. Γιώργος.

Αν και είχε τραυματιστεί και ο ίδιος, πάτησε στις λιωμένες λαμαρίνες για να σώσει μια κοπέλα που φώναζε για βοήθεια:

«Όταν είδα κάτω από τα συντρίμμια μία κοπέλα που ήταν εγκλωβισμένη όπως είχε γυρίσει ανάποδα το βαγόνι, άνοιξα τον φακό και είδα το χεράκι της. Μου είπε: “Σε παρακαλώ μη φύγεις, σώσε με, βγάλε με!”. Της κράτησα το χέρι μέχρι να έρθουν διασώστες. Η φλόγα πλησίαζε από τα 40 μέτρα τόσο γρήγορα, μέχρι που έφτασε στα δύο μέτρα μπροστά μας. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Ήρθαν άνθρωποι της ΕΜΑΚ και σώθηκε το κορίτσι, τη βγάλαμε. Την έλεγαν Κατερίνα, πήραμε τηλέφωνο τον μπαμπά της και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο».

«Μπαίνω μετά μέσα στο βαγόνι, ανοίγω τον φακό, βλέπω γύρω στους τέσσερις με πέντε ανθρώπους που ήταν ήδη νεκροί. Τρία άτομα ήταν εγκλωβισμένα, λέω στον άνθρωπο που βρήκα: “Είστε τρία άτομα εδώ πέρα”, “Όχι, δεν είμαστε τρία άτομα”, λέει, “είμαστε δύο άτομα, η κοπέλα είναι νεκρή”. Κατεβάζουμε μια γιαγιά κάτω και λέει: “Είναι και η εγγονή μου εκεί πέρα με την κόρη μου, έξι μηνών”», ανέφερε ο κ. Γιώργος.

«Νιώθω πως με έστειλε ο Θεός εκεί. Κρατούσα ένα κομποσκοίνι, έλεγα από μέσα μου προσευχές και βρήκα τη δύναμη να σώσω όσους περισσότερους μπορούσα. Ήμουν στο σημείο μέχρι που άρχισαν να φεύγουν σάκοι με σορούς», είπε, επίσης, ο κ. Γιώργος.

Η ιστορία του 43χρονου Γιώργου, του ξυλουργού από το Άγιο Όρος, προκαλεί συγκίνηση καθώς με την αυτοθυσία του και έχοντας πλάι του τον 18χρονο Άγγελο Τσιαμούρα κατάφερε να απεγκλωβίσει συνεπιβάτες του από το επιβατικό τρένο στα Τέμπη