ΕΛΛΑΔΑ

ΟΑΕΔ: πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων στον αγροτικό τομέα

Spread the love

Ξεκινούν αύριο, Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021, στις 15:00, οι αιτήσεις για το νέο πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης 100 ανέργων στη θεματική ενότητα «Καινοτόμες Μέθοδοι στον Αγροτικό Τομέα», στο πλαίσιο των νέων δράσεων του ΟΑΕΔ για τη συνεχή αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού, μέσω συνεργασίας με το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Το πρόγραμμα, διάρκειας 70 ωρών, σχεδιάστηκε για την ενίσχυση των δεξιοτήτων ανέργων αποφοίτων γεωπονικής κατεύθυνσης ή νέων ανέργων οι οποίοι είναι γνώστες πληροφορικής και αυτοματισμών και ενδιαφέρονται για την εφαρμογή σύγχρονων και καινοτόμων μεθόδων στην αγροτική παραγωγή.

Το πιλοτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε εγγεγραμμένους ανέργους 18-60 ετών, αποφοίτους δευτεροβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με πτυχίο σε συναφείς ειδικότητες με το αντικείμενο, καθώς και γνώση Η/Υ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, η υποβολή αιτήσεων γίνεται, μέχρι την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου www.gov.gr, στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/psephiakes-dexiotetes/programma-katartises-kainotomes-methodoi-ston-agrotiko-tomea.

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Ψηφιακές Δεξιότητες → Πρόγραμμα κατάρτισης «Καινοτόμες μέθοδοι στον αγροτικό τομέα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο σύγχρονης εξ αποστάσεως κατάρτισης, με εκπαιδευτική και τεχνική υποστήριξη, που θα συμβάλει καθοριστικά στην ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους καταρτιζόμενους και στην επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος.

Στους καταρτιζόμενους, που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα, χορηγείται πιστοποιητικό επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

newsattica

Πρόσφατες Κοινοποιήσεις

Αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου, του κορυφαίου Έλληνα κινηματογραφικού παραγωγού και…

1 εβδομάδα πριν

Υπουργείο Ναυτιλίας: Η απάντηση στον Στέφανο Κασσελάκη για τη διασύνδεση των Κυκλάδων με την ηπειρωτική χώρα

Με αφορμή χθεσινές δηλώσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη, αναφορικά με φερόμενη προβληματική…

1 εβδομάδα πριν

Μητσοτάκης σε Ιερώνυμο: «Η συνεργασία μας με την εκκλησία ήταν είναι και παραμένει εξαιρετικά στενή»

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ.…

1 εβδομάδα πριν

Επεμβάσεις στερέωσης στο «Μικρό Ανάκτορο» της Κνωσού

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επεμβάσεις στερέωσης στο «Κλιμακοστάσιο» και στη «Δεξαμενή Καθαρμών» του συγκροτήματος του…

2 εβδομάδες πριν

Υπουργείο Παιδείας: Βραβεύτηκαν εκπαιδευτικοί που έσωσαν τη ζωή των μαθητών τους

Τρεις εκπαιδευτικοί που με ψυχραιμία και αυταπάρνηση διαχειρίστηκαν ακραίες καταστάσεις και κατάφεραν να σώσουν τη…

2 εβδομάδες πριν

Δολοφονία Λυγγερίδη: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις συλλήψεις

Από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ολοκληρώθηκε η έρευνα…

2 εβδομάδες πριν