ΠΟΛΙΤΙKH

Όταν ο Καρανίκας χαρακτήριζε την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου «έργο τέχνης»

Spread the love

Κανείς μας δεν έχει ξεχάσει -ούτε θα ξεχάσει ποτέ- την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, την επίθεση των φανατικών ισλαμιστών που έσπειραν τον θάνατο στη Νέα Υόρκη.

Όταν τρομοκράτες της Αλ Κάιντα κατέλαβαν τέσσερις εμπορικές πτήσεις και σκόρπισαν τον θάνατο. Τα δύο αεροπλάνα καρφώθηκαν στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης, το τρίτο στο Πεντάγωνο και το τέταρτο συνετρίβη. Το σοκ ήταν παγκόσμιο και άλλαξε και τη ροή της ιστορίας. Λίγους μήνες μετά ο τότε πρόεδρος Μπους διέταξε την εισβολή στο Ιράκ.

Με αφορμή την τραγική επέτειο της επίθεσης, με τα 3.500 θύματα, πολλοί είναι εκείνοι που θυμήθηκαν την απίστευτη ανάρτηση του μετέπειτα πρωθυπουργικού συμβούλου Νίκου Καρανίκα. Τότε που έγραψε στο Facebook ότι η επίθεση ήταν «ένα έργο τέχνης-καταστροφής και αλλαγής του εικαστικού τοπίου στο Μανχάταν».

Ενα έργο τέχνης που «αν δεν είχε ανθρώπινα θύματα, θα ήταν ένα ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ» έγραψε ο αργότερα πρωθυπουργικός σύμβουλος στρατηγικής.

Η ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα

«…Πριν δω στην οθόνη της TV, στις 11/9/01, τον άνθρωπο θύμα, είδα τον εμβολισμό και την κατάρρευση των δίδυμων πύργων ως έργο τέχνης-καταστροφής και αλλαγής του εικαστικού τοπίου στο Μανχάταν. Ένα έργο τέχνης που, αν δεν είχε ανθρώπινα θύματα θα ήταν ένα ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ. Τα σημεία-σύμβολα που επέλεξαν οι δράστες (όποιοι κι αν είναι), δίνουν πολιτικό συμβολισμό στο χτύπημα της 11ης Σεπτέμβρη κι ας μην άφησαν προκήρυξη. Οι δίδυμοι πύργοι: παγκόσμιο κέντρο εμπορίου, χρηματιστηριακού κεφαλαίου και θεάματος. Το Πεντάγωνο: εργαστήρι του μιλιταρισμού, η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής. Το Υπουργείο Εξωτερικών: Στρατηγείο της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των USA. Ο Λευκός Οίκος (ως πρόθεση): Κέντρο διαχείρισης του κρατικού μηχανισμού και συνέταιρος του ιδιωτικού κεφαλαίου, των πολυεθνικών…».

Πηγή: iefimerida.gr

newsattica

Πρόσφατες Κοινοποιήσεις

Αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου, του κορυφαίου Έλληνα κινηματογραφικού παραγωγού και…

7 ημέρες πριν

Υπουργείο Ναυτιλίας: Η απάντηση στον Στέφανο Κασσελάκη για τη διασύνδεση των Κυκλάδων με την ηπειρωτική χώρα

Με αφορμή χθεσινές δηλώσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη, αναφορικά με φερόμενη προβληματική…

7 ημέρες πριν

Μητσοτάκης σε Ιερώνυμο: «Η συνεργασία μας με την εκκλησία ήταν είναι και παραμένει εξαιρετικά στενή»

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ.…

7 ημέρες πριν

Επεμβάσεις στερέωσης στο «Μικρό Ανάκτορο» της Κνωσού

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επεμβάσεις στερέωσης στο «Κλιμακοστάσιο» και στη «Δεξαμενή Καθαρμών» του συγκροτήματος του…

1 εβδομάδα πριν

Υπουργείο Παιδείας: Βραβεύτηκαν εκπαιδευτικοί που έσωσαν τη ζωή των μαθητών τους

Τρεις εκπαιδευτικοί που με ψυχραιμία και αυταπάρνηση διαχειρίστηκαν ακραίες καταστάσεις και κατάφεραν να σώσουν τη…

1 εβδομάδα πριν

Δολοφονία Λυγγερίδη: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις συλλήψεις

Από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ολοκληρώθηκε η έρευνα…

1 εβδομάδα πριν