ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Πάνω από 5 εκατ. τα κρούσματα στην Ευρώπη

Spread the love

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει προσβάλλει περισσότερους από 5 εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρώπη μετά την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων στην Κίνα τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με απολογισμό του AFP, που έγινε βάσει επίσημων πηγών και δημοσιοποιήθηκε σήμερα στις 14:00 ώρα Ελλάδος.

Συνολικά 5.000.421 κρούσματα νέου κορονοϊού και 227.130 θάνατοι από COVID-19 έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη. Από τα κρούσματα αυτά περισσότερα από τα μισά έχουν καταγραφεί στη Ρωσία (1.122.241 κρούσματα, 19.799 νεκροί), στην Ισπανία (682.267 κρούσματα, 30.904 νεκροί), στη Γαλλία (502.541 κρούσματα, 31.416 νεκροί) και στη Βρετανία (403.551 κρούσματα, 41.825 νεκροί).

Περισσότερα από 380.000 νέα κρούσματα έχουν καταμετρηθεί τις επτά τελευταίες μέρες, και πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων που καταγράφεται σε διάστημα μιας εβδομάδας στην Ευρώπη από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

Η αύξηση αυτή στον αριθμό των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν εξηγείται εν μέρει από την μεγάλη αύξηση του αριθμού των διαγνωστικών τεστ που γίνονται σε έναν αριθμό χωρών της Ευρώπης, όπως είναι η Γαλλία, όπου περισσότερα από ένα εκατομμύριο τεστ γίνονται εβδομαδιαίως.

Παρά την αύξηση αυτή στα διαγνωστικά τεστ, ένα σημαντικό μέρος των κρουσμάτων εξακολουθεί μάλλον να μην εντοπίζεται καθώς πρόκειται για λιγότερο σοβαρές περιπτώσεις ή ασυμπτωματικές.

newsattica

Πρόσφατες Κοινοποιήσεις

Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα μέτρα ενόψει του ποδοσφαιρικού αγώνα Ολυμπιακός-Άστον Βίλα

Ενόψει του ποδοσφαιρικού αγώνα UEFA Europa Conference League, που θα διεξαχθεί σήμερα 9 Μαΐου 2024…

1 ημέρα πριν

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται ο αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου, στη Σάμο

Τη μελέτη πυρασφάλειας για τον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου στη Σάμο, ενταγμένο, από το 1992,…

1 ημέρα πριν

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μεγάλο στοίχημα ο ριζικός εκσυγχρονισμός του ΕΣΥ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το μεσημέρι το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης…

1 ημέρα πριν

Αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου, του κορυφαίου Έλληνα κινηματογραφικού παραγωγού και…

2 εβδομάδες πριν

Υπουργείο Ναυτιλίας: Η απάντηση στον Στέφανο Κασσελάκη για τη διασύνδεση των Κυκλάδων με την ηπειρωτική χώρα

Με αφορμή χθεσινές δηλώσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη, αναφορικά με φερόμενη προβληματική…

2 εβδομάδες πριν

Μητσοτάκης σε Ιερώνυμο: «Η συνεργασία μας με την εκκλησία ήταν είναι και παραμένει εξαιρετικά στενή»

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ.…

2 εβδομάδες πριν