Νοέμβριος 19, 2019

Πετρέλαιο θέρμανσης: Φτηνότερη κατά 11% «πρεμιέρα» σε σχέση με πέρυσι – Πώς θα δοθεί το επίδομα

Στα επίπεδα του 1,02 ευρώ το λίτρο η τιμή – Οι αλλαγές που σχεδιάζει το υπ. Οικονομικών

Στα επίπεδα του 1,02 ευρώ το λίτρο αναμένεται να κινηθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης το οποίο από σήμερα θα διατίθεται στους καταναλωτές.

Η τιμή αυτή είναι περίπου 11% φτηνότερη σε σύγκριση με την αντίστοιχη τιμή του Οκτωβρίου του 2018.

Παράλληλα θέμα χρόνου είναι η έκδοση της απόφασης για τη χορήγηση του επιδόματος στα νοικοκυριά με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης να είναι τα χρήματα να δοθούν στους καταναλωτές μέχρι το τέλος του έτους.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην αύξηση του συνολικού κονδυλίου κατά 10 εκατ. ευρώ – και έτσι να φτάσει τα 68 εκατ. ευρώ.

Στις αλλαγές που σχεδιάζει το υπ. Οικονομικών περιλαμβάνεται:

– η αύξηση του ύψους της επιδότησης από 16 λεπτά το λίτρο για την περσινή σεζόν, στα επίπεδα των 18-20 λεπτών ανά λίτρο

– η ενίσχυση των νοικοκυριών που κατοικούν στις περιοχές της πρώτης και δεύτερης ζώνης και τα οποία έχουν τις μεγαλύτερες δαπάνες για θέρμανση. Στις ζώνες αυτές περιλαμβάνονται τα Γρεβενά, η Δράμα, ο Έβρος, η Ευρυτανία, τα Ιωάννινα, η Καστοριά, η Κοζάνη, οι Σέρρες, η Φλώρινα (α΄ ζώνη) και η Αρκαδία, η Ημαθία, η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα, η Καρδίτσα, το Κιλκίς, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Ξάνθη, η Πέλλα, η Ροδόπη, τα Τρίκαλα, η Χαλκιδική (β’ ζώνη).

Πηγή: protothema.gr

Related articles

Τέλη κυκλοφορίας 2020: Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου τα ειδοποιητήρια στο Taxisnet

Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου αναμένεται να αναρτηθούν στο Taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας 2020. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, τα φετινά «ραβασάκια» δεν θα έχουν καμία αλλαγή σε σχέση με τα περυσινά, αφού οι όποιες αλλαγές σχεδιάζονται θα ισχύσουν από το επόμενο έτος, το 2021, βάσει των νέων ευρωπαϊκών οδηγιών. Από την άλλη, και φέτος δεν […]

Έρευνα Manpower: Δύο στους δέκα εργοδότες θα προσλάβουν προσωπικό το επόμενο τρίμηνο

Οι καλύτερες προοπτικές προσλήψεων καταγράφονται στο εμπόριο χονδρικό και λιανικό, τον Ηλεκτρισμό, Φυσικό Αέριο και Ύδρευση αλλά και τις Κατασκευές Αύξηση του αριθμού των απασχολούμενων προβλέπει το 20% των εργοδοτών για το επόμενο τρίμηνο και έως το τέλος του έτους με τις καλύτερες προοπτικές προσλήψεων να καταγράφονται στο εμπόριο χονδρικό και λιανικό ,τον Ηλεκτρισμό, Φυσικό […]

Leave a Reply

avatar