ΠΟΛΙΤΙKH

Πλεύρης στον ΘΕΜΑ 104,6: Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πλημμέλημα την καταγραφή τηλεφωνήματος που έκανε ο Πολάκης

Spread the love

«Και αυτό είναι μείζον πολιτικό θέμα γιατί ενώ είχε έρθει ο φάκελος Πολάκη στη Βουλή (σ.σ. τον Μάρτιο) άλλαξε η διάταξη του ποινικού κώδικα» εξήγησε ο Θανασής Πλεύρης

Μείζον πολιτικό θέμα χαρακτήρισε ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Πλεύρης την μετατροπή από κακούργημα σε πλημμέλημα την καταγραφή τηλεφωνήματος, το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται ο Παύλος Πολάκης σε μια από τις δύο δικογραφίες που εστάλησαν στη Βουλή και για τα οποία η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγήθηκε την άρση ασυλίας του πρώην υπουργού.

«Η φερόμενη καταγραφή ήταν κακούργημα. Τέσσερις ημέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών άλλαξε το συγκεκριμένο αδίκημα και είναι πλημέλλημα. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή, είχε υπουργό που ελεγχόταν γι αυτό το αδίκημα και άλλλαξε τη διάταξη» είιπε ο κ. Πλεύρης στον ΘΕΜΑ 104,6.

«Και αυτό είναι μείζον πολιτικό θέμα γιατί ενώ είχε έρθει ο φάκελος Πολάκη στη Βουλή (σ.σ. τον Μάρτιο) άλλαξε η διάταξη του ποινικού κώδικα» πρόσθεσε.

Όπως εξήγησε, δε, η δίωξη ως κακούργημα για το συγκεκριμένο αδίκημα προέβλεπε φυλάκιση 5-10 έτη ενώ «ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε “ταβάνι” έως 3 χρόνια που είναι μια ποινή “χάδι”».

Ο κ. Πλεύρης επισήμανε, παράλληλα, ότι «ο εισαγγελέας που είδε τον φάκελο έκρινε ότι τα δύο αδικήματα είναι άσχετα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών».

«Οι δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου και οι δύο εισαγγελείς που έκριναν ξέρουν καλύτερα νομικά και από τον κ. Πολάκη, τον κ. Τζανακόπουλο και από εμένα είπαν ότι αυτά τα αδικήματα είναι απλού βουλευτή και γι’ αυτό ζητείται η άρση ασυλίας».

Απαντώντας, τέλος, στο επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπήρξε σπουδή για την συνεδρίαση της επιτροπής Δεοντολογίας ο κ. Πλεύρης εξήγησε ότι «ο εισαγγελέας από τον Μάρτιο μας είχε στείλει δύο υποθέσεις. Αν δεν απαντήσει η Βουλή αν σε τρεις μήνες τότε προκύπτει ότι το κοινοβούλιο δεν έχει δώσει άρση ασυλίας. Είχαμε ήδη συμπληρώσει 2,5 μήνες με τον χρόνο να έχει διακοπεί λόγω της προκήρυξης εκλογών».

Πηγή: protothema.gr

newsattica

Πρόσφατες Κοινοποιήσεις

Αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου, του κορυφαίου Έλληνα κινηματογραφικού παραγωγού και…

1 εβδομάδα πριν

Υπουργείο Ναυτιλίας: Η απάντηση στον Στέφανο Κασσελάκη για τη διασύνδεση των Κυκλάδων με την ηπειρωτική χώρα

Με αφορμή χθεσινές δηλώσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη, αναφορικά με φερόμενη προβληματική…

1 εβδομάδα πριν

Μητσοτάκης σε Ιερώνυμο: «Η συνεργασία μας με την εκκλησία ήταν είναι και παραμένει εξαιρετικά στενή»

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ.…

1 εβδομάδα πριν

Επεμβάσεις στερέωσης στο «Μικρό Ανάκτορο» της Κνωσού

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επεμβάσεις στερέωσης στο «Κλιμακοστάσιο» και στη «Δεξαμενή Καθαρμών» του συγκροτήματος του…

2 εβδομάδες πριν

Υπουργείο Παιδείας: Βραβεύτηκαν εκπαιδευτικοί που έσωσαν τη ζωή των μαθητών τους

Τρεις εκπαιδευτικοί που με ψυχραιμία και αυταπάρνηση διαχειρίστηκαν ακραίες καταστάσεις και κατάφεραν να σώσουν τη…

2 εβδομάδες πριν

Δολοφονία Λυγγερίδη: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις συλλήψεις

Από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ολοκληρώθηκε η έρευνα…

2 εβδομάδες πριν