Απρίλιος 9, 2020

Προανακριτική: Αποφασίστηκε η κλήτευση του Νίκου Παππά

Προανακριτική: Αποφασίστηκε η κλήτευση του Νίκου Παππά

Την κλήτευση του Νίκου Παππά στην Προανακριτική αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία της Επιτροπής, στον απόηχο των όσων κατέθεσε χθες, κατά την εξέτασή του, ο Σάμπυ Μιωνής.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μιωνής φέρεται να προέβη σε σοβαρότατες καταγγελίες εις βάρος του κ. Δημ. Παπαγγελόπουλου, κατά τη διάρκεια μαραθώνιας συνεδρίασης και εν μέσω διαρκών εντάσεων, κάνοντας λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες, για συνάντησή του στο Mέγαρο Μαξίμου, τον Μάρτιο του 2016, με τους τότε υπουργούς Ν. Παππά και Δημ. Παπαγγελόπουλο. Αφορμή για τη συνάντηση εκείνη ήταν, όπως ειπώθηκε, δικαστική διαμάχη του επιχειρηματία με τον εκδότη Ι. Φιλιππάκη, όπου ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης εμφανίζεται να κάνει λόγο για την ανάγκη, εκτός των άλλων, να καταβάλει ο κ. Μιωνής χρηματικό ποσό ως μέρος συμφωνίας για να υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ των δύο. Υπενθυμίζεται ότι η προαναφερθείσα διαμάχη είχε ως αιτία δημοσιεύματα που ενέπλεκαν τον επιχειρηματία με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Στο σημερινό αίτημα της πλειοψηφίας για κλήτευση του κ. Παππά, αντέδρασε η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, οι εκπρόσωποι του οποίου αντέτειναν να κληθούν ως μάρτυρες ο Αντώνης Σαμαράς, ο Σταύρος Παπασταύρου, ο Ιωάννης Φιλιππάκης και η Γιάννα Παπαδάκου. Αίτημα το οποίο απερρίφθη. 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Πέμπτη, ήταν προγραμματισμένη η κατάθεση της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη, η οποία ωστόσο, με επιστολή της γνωστοποίησε ότι δεν θα προσέλθει, διατυπώνοντας αντιρρήσεις για τον τρόπο κλήτευσής της.

Πηγή: kathimerini.gr

Related articles

Μητσοτάκης στο ΣΕΒ: Η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση με καθαρή εντολή

«Κλειδιά των επενδύσεων είναι οι μικρότεροι φόροι, η λιγότερη γραφειοκρατία και η ρευστότητα» – «Θα χρειαστεί σκληρή δουλειά για να αφήσουμε πίσω αυτά τα “πέτρινα” χρόνια. Στις 26 Μαΐου οι πολίτες έστειλαν ένα πρώτο μήνυμα ελπίδας», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «Το δίλημμα της κάλπης της 7ης Ιουλίου είναι κρίσιμο. Θα παραμείνουμε στο βάλτο […]

Σχολεία -Κεραμέως: Χωρίς χρέωση δεδομένων η πρόσβαση στις πλατφόρμες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (λίστα)

Μια ακόμη διευκόλυνση για τους μαθητές των σχολείων που χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Η υπουργός Παιδείας γνωστοποίησε ότι η πρόβαση από κινητά δίκτυα (4G κ.λπ) στις ψηφιακές πλατφόρμες που «τρέχουν» τα προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης των σχολείων θα γίνεται χωρίς χρέωση δεδομένων (zerorating). Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι […]

Leave a Reply

avatar