Σαγκάη: Γυναίκα ζούσε σε τηλεφωνικό θάλαμο μαζί με τον σκύλο της για έναν μήνα
Απο newsattica

Για να τηρήσει το αυστηρό lockdown που επέβαλαν οι αρχές για την αναχαίτιση του νέου κύματος της πανδημίας της Covid μία γυναίκα στη Σαγκάη βρήκε καταφύγιο σ’ έναν τηλεφωνικό θάλαμο για ένα μήνα μαζί με τον σκύλο της. Πρόκειται μάλλον για  μετανάστρια εργάτρια γύρω στα 50. 

Όπως αναφέρουν στο Twitter οι κάτοικοι της περιοχής που έκαναν τις αναρτήσεις, η άγνωστη γυναίκα δεν είχε μέρος να μείνει αλλά ούτε και χρήματα για να νοικιάσει ένα διαμέρισμα όταν η κυβέρνηση της Σαγκάης επέβαλε σκληρό lockdown με τους πολίτες να είναι υποχρεωμένοι να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους πάνω από ένα μήνα προκειμένου να ανακοπεί η αύξηση των κρουσμάτων της νόσου COVID-19.

¨Ένας κάτοικος πολυώροφου διαμερίσματος που βρισκόταν απέναντι από τον τηλεφωνικό θάλαμο είδε την γυναίκα και με το κινητό του άρχισε να τραβάει φωτογραφίες. Στη συνέχεια τις ανέβασε στα  μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας τις αντιδράσεις πολλών χρηστών για κακομεταχείριση της γυναίκας από τις αρχές επειδή δεν είχε στέγη. Oι αρχές την απέλασαν στις 29 Απριλίου του 2022.

Με πληθυσμό πολλά εκατομμύρια κατοίκους, η Σαγκάη βρίσκεται σε αυστηρό lockdown από τις 28 Μαρτίου, αναγκάζοντας ακόμη και τους εργαζομένους να κοιμούνται μέσα στα εργοστάσια. Η κατάσταση όμως φαίνεται να έχει ξεπεράσει κάθε όριο!

https://twitter.com/LongShao1/status/1521767735193387009?s=20&t=sm5NoMxl91GzOcwt3l02ZQ