Δεκέμβριος 6, 2019

Στέλνουν πεζοδρόμιο τις πορείες και τις διαδηλώσεις -Πόση ώρα θα διαρκούν, όλες οι αλλαγές

Αλλαγές, ανατροπές έρχονται στον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιούνται οι πορείες, τα συλλαλητήρια και οι διαδηλώσεις, αφού ανάλογα με τον όγκο των συγκεντρωμένων, αυτές θα γίνονται είτε στο δρόμο, είτε το πεζοδρόμιο.

Σύμφωνα με νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που θα τεθεί σε διαβούλευση θα αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο θα πραγματοποιούνται οι διαδηλώσεις και τα συλλαλητήρια. Ουσιαστικά θα καθορίζεται πόση ώρα θα διαρκεί, ανάλογα με τον αριθμό των διαδηλωτών.

Πρόκειται για ελεγχόμενη διεξαγωγή διαδηλώσεων δεν καθορίζει μόνο αν θα γίνονται στο δρόμο ή στο πεζοδρόμιο, στη δεξιά ή αριστερή λωρίδα ή αν θα κλείνει όλος ο δρόμος ανάλογα με τη συμμετοχή που θα υπάρχει. Θα καθορίζει ακόμα και τους δρόμους που θα κλείνουν αλλά και πόση ώρα θα διαρκεί ο αποκλεισμός του.

Δικαίωμα στη διαμαρτυρία, αλλά και δικαίωμα στην κυκλοφορία

Για το θέμα με τις ελεγχόμενες και πάνω στο πεζοδρόμιο πορείες μίλησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha. «Οι πορείες ή οι διαδηλώσεις οι οποίες είναι μικρού όγκου θα μπορούν να περιορίζονται στον αντίστοιχο χώρο του οδοστρώματος της κάθε πόλης ή θα μπορούν να διοχετεύονται από συγκεκριμένες οδούς», είπε χαρακτηριστικά.

Συμφωνούν οι καταστηματάρχες -Στα κάγκελα οι συνδικαλιστές

Μόνο θετικά βλέπουν το μέτρο οι καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας, καθώς θα μπορέσουν να δουλέψουν πλέον απρόσκοπτα και χωρίς να χρειάζεται να κατεβάζουν ρολά κάθε φορά που θα πραγματοποιείται πορεία ή συλλαλητήριο. Σε ημέρες πορείας αναγκάζονται να κλείνουν τα καταστήματά τους για δύο και περισσότερες ώρες, χάνοντας ποσοστό του τζίρου τους.

Δεν ισχύει βέβαια το ίδιο με τους συνδικαλιστές, με τη ΓΣΕΕ να μιλάει για περιορισμό με κατεύθυνση τον αυταρχισμό και τον περιορισμό του δημοκρατικού δικαιώματος, ο οποίος αποτελεί στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει σε αντιδημοκρατικές μεθόδους.

Πηγή: iefimerida.gr

Related articles

Νίκη Κεραμέως: Το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί άμεσα

Ανέφερε επίσης ότι θα προσληφθούν κανονικά οι 4,5 χιλιάδες εκπαιδευτικοί για τα σχολεία ειδικής αγωγής «Το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί άμεσα» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. «Δεν θα αλλάξει τίποτα στο ωράριο λειτουργίας των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων και θα ανοίγουν κανονικά στις 8.15 το πρωί», διευκρίνισε η υπουργός […]

Στην Βουλή το διυπουργικό νομοσχέδιο -Πώς θα λυθούν τα προβλήματα από την απλή αναλογική στους δήμους, τι θα γίνει με το άσυλο

Στη Βουλή κατατίθεται σήμερα, το διυπουργικό νομοσχέδιο, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση για το άσυλο και την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την εφαρμογή της απλής αναλογικής σε δήμους και περιφέρειες. Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο, το οποίο εισάγεται με τη […]

Leave a Reply

avatar