Στη Γλυφάδα η επιβλητική θαλαμηγός Dream του Γιώργου Προκοπίου
Απο newsattica

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες θαλαμηγούς του κόσμου – Το super mega yacht, μήκους 106 μέτρων, έχει εξοπλιστεί με όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες ενώ μπορεί να ταξιδεύει ακόμη σε μεγάλα μποφόρ χωρίς κραδασμούς

Δεν πίστευαν στα μάτια τους όσοι βρέθηκαν στην Γλυφάδα σήμερα μιας και στα ανοιχτά της θάλασσας δέσποζε η επιβλητική θαλαμηγός Dream του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες θαλαμηγούς του κόσμου αφού έχει μήκος 106 μέτρων και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 40 πιο πολυτελείς θαλαμηγούς του κόσμου.

Το Dream ονομάστηκε ετσι γιατί αποτελούσε ένα παιδικό όνειρο του εφοπλιστή ο οποίος είχε πει κάποτε: «Όταν ήμουν 6 ετών έφτιαξα από ένα μαδέρι ένα μικρό πλοίο. Οταν το έβαλα στη θάλασσα στην παραλία της Γλυφάδας και το οδήγησαν τα κύματα ένιωσα υπέροχα. Από τότε ήξερα τι θα κάνω».

Η επιβλητική θαλαμηγός είναι ανακατασκευή ενός παλαιότερου κρουαζιερόπλοιου των Turkish Maritime Lines το οποίο είχε ναυπηγηθεί το 1997 και έκανε κρουαζιέρες στη Μεσόγειο. Στα μέσα του 2007 ο κ. Προκοπίου το αγόρασε και το πήγε στα ναυπηγεία της Χαλκίδας, όπου άρχισαν οι εργασίες για την εκπλήρωση του παιδικού ονείρου του. Οι επισκευές και η τροποποιήσεις κράτησαν τουλάχιστον μια δεκαετία και η θαλαμηγός παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη της τον Ιούλιο του 2008.

Διαθέτει, μεταξύ άλλων, έξι ντεκ, πισίνα spa, γυμναστήριο, business και diving centre, 23 καμπίνες, στις οποίες μπορούν να φιλοξενηθούν 44 άτομα, ενώ στο πέμπτο ντεκ την παράσταση κλέβει η σουίτα του ιδιοκτήτη με θέα το απέραντο γαλάζιο.

Το super mega yacht έχει εξοπλιστεί με όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες ενώ μπορεί να ταξιδεύει ακόμη σε μεγάλα μποφόρ χωρίς κραδασμούς. Ο εσωτερικός σχεδιασμός και η διακόσμηση έγινε με τις συμβουλές της συζύγου του κ. Προκοπίου, Αλεξάνδρα, ενώ κυριαρχεί το ξύλο, το μάρμαρο, το γυαλί και ο ανοξείδωτος χάλυβας.

Φυσικά εκείνο που κυριαρχεί και αποτελεί πόλο έλξης όλων των επισκεπτών του κ. Προκοπίου είναι το κέντρο κατάδυσης που υπάρχει στη θαλαμηγό και δίνει τη δυνατότητα στους επιβαίνοντες να κολυμπάνε, να απολαμβάνουν τις καταδύσεις και τα θαλάσσια σπορ.

697526
697744
697745
697746
698252
698254

Πηγή: protothema.gr