Νοέμβριος 18, 2019

Συναντήσεις Μητσοτάκη για την ενέργεια και το περιβάλλον

Σε πολύ θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία του Ιταλικού Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (CDP) και της ΤΕRNA SpA, (ανεξάρτητου διαχειριστή μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος).

Στη συνάντηση έγινε εκτεταμένη ανταλλαγή απόψεων για όλο το φάσμα των θεμάτων που αφορούν στην ενέργεια και το περιβάλλον. Διερευνήθηκαν οι δυνατότητες για συνέργειες και πρωτοβουλίες ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα ενόψει και της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στις 26 Νοεμβρίου στη Ρώμη όπου θα έχει γεύμα εργασίας με τον Ιταλό ομόλογό του Τζουζέπε Κόντε.

Κυριάκος Μητσοτάκης


Συναντήσεις του πρωθυπουργού για την ενέργεια και το περιβάλλον

Η ιταλική αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα, Efisio Luigi Marras, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και Γενικό Διευθυντή του Ιταλικού Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (CDP), Fabrizio Palermo, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και Γενικό Διευθυντή της ΤΕRNA SpA, Luigi Ferraris, τον Επικεφαλής Σύμβουλο Επενδύσεων του Ιταλικού Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (CDP), Pierpaolo Di Stefano και τον Επικεφαλής των Σχέσεων Εξωτερικού και Βιωσιμότητας της TERNA SpA, Luca Torchia.


Ποιοι συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς

Aπό ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αρμόδιος για θέματα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Γεράσιμος Θωμάς, ο προϊστάμενος του γραφείου θεμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, Δημήτρης Μητρόπουλος, ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης και ο Σύμβουλος του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

Συναντήσεις του πρωθυπουργού για την ενέργεια και το περιβάλλον

Πηγή: iefimerida.gr

Related articles

Μητσοτάκης για ψήφο Αποδήμων: Να αποκαταστήσουμε την αδικία

Με ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός στέλνει μήνυμα για να θεσπιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο η ψήφος των ελλήνων ομογενών από τον τόπο διαμονής τους Με ένα βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνει νέο μήνυμα για την ψήφο των αποδήμων. Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων που είχε στη Βουλή με […]

O Βελόπουλος επιτέθηκε στον Μητσοτάκη -Αλλά εκτίμησε ότι η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη

Δριμεία επίθεση στην ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε από την Πτολεμαΐδα ο πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική Λύση» Κυριάκος Βελόπουλος μιλώντας σε συγκέντρωση φίλων και οπαδών του κόμματος του. Χαρακτήρισε ως ύβρι για τη Δημοκρατία να λένε ορισμένοι από την ΝΔ ότι η ψήφος στην Ελληνική λύση «είναι μια χαμένη ψήφος». Υπενθυμίζεται, ότι προ ημερών […]

Leave a Reply

avatar