Σύσκεψη Χρυσοχοΐδη με διευθυντές φυλακών: «Απόλυτη προτεραιότητα η βελτίωση των συνθηκών κράτησης»
Απο newsattica

Μείζον θέμα για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών στα σωφρονιστικά κατάστήματα – Ριζικές αλλαγές στο σωφρονιστικό σύστημα προανήγγειλε η Σοφία Νικολάου

Στην οικοδόμηση υγιούς πλαισίου σωφρονιστικής πολιτικής στοχεύει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ύστερα από τα επεισόδια ντροπής που σημειώθηκαν στα κέντρα κράτησης. 

Η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διεμήνυσε πως προτεραιότητα αποτελεί η βελτίωση των συνθηκών κράτησης στα σωφρονιστικά καταστήματα με σεβασμό στην αξιοπρέπεια και στα ανθρώπινα δικαιώματα, τόσο των κρατουμένων, όσο και των υπαλλήλων. 

Ευρεία σύσκεψη της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής με τη συμμετοχή των διευθυντών των Καταστημάτων Κράτησης και σωφρονιστικά ιδρύματα από ολόκληρη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του υφυπουργού Αντεγκληματικής Πολιτικής Ελευθέριου Οικονόμου και της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου.

Η σύσκεψη στόχευε στη χαρτογράφηση της κατάστασης που επικρατεί στα καταστήματα κράτησης, ώστε να ενισχυθεί η σωφρονιστική πολιτική και να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που παρουσιάζονται. 

«Το σωφρονιστικό σύστημα, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, δεν θα είναι ίδιο μετά τις αλλαγές που θα κάνουμε», επεσήμανε η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Πηγή: protothema.gr