Δεκέμβριος 6, 2019

Σύσκεψη Χρυσοχοΐδη με διευθυντές φυλακών: «Απόλυτη προτεραιότητα η βελτίωση των συνθηκών κράτησης»

Μείζον θέμα για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών στα σωφρονιστικά κατάστήματα – Ριζικές αλλαγές στο σωφρονιστικό σύστημα προανήγγειλε η Σοφία Νικολάου

Στην οικοδόμηση υγιούς πλαισίου σωφρονιστικής πολιτικής στοχεύει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ύστερα από τα επεισόδια ντροπής που σημειώθηκαν στα κέντρα κράτησης. 

Η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διεμήνυσε πως προτεραιότητα αποτελεί η βελτίωση των συνθηκών κράτησης στα σωφρονιστικά καταστήματα με σεβασμό στην αξιοπρέπεια και στα ανθρώπινα δικαιώματα, τόσο των κρατουμένων, όσο και των υπαλλήλων. 

Ευρεία σύσκεψη της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής με τη συμμετοχή των διευθυντών των Καταστημάτων Κράτησης και σωφρονιστικά ιδρύματα από ολόκληρη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του υφυπουργού Αντεγκληματικής Πολιτικής Ελευθέριου Οικονόμου και της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου.

Η σύσκεψη στόχευε στη χαρτογράφηση της κατάστασης που επικρατεί στα καταστήματα κράτησης, ώστε να ενισχυθεί η σωφρονιστική πολιτική και να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που παρουσιάζονται. 

«Το σωφρονιστικό σύστημα, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, δεν θα είναι ίδιο μετά τις αλλαγές που θα κάνουμε», επεσήμανε η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Πηγή: protothema.gr

Related articles

Επίθεση Τσίπρα κατά της κυβέρνησης: Ελλειψη στρατηγικής απέναντι στην Τουρκία

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έκανε από την Αλεξανδρούπολη εκτεταμένη αναφορά στα ελληνοτουρκικά. Στην ομιλία του, έστειλε μήνυμα αφενός στην Άγκυρα και αφετέρου στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για έλλειψη πυγμής και στρατηγικής. Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε επέκταση των κυρώσεων που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Τουρκία για την παραβατική δραστηριότητα της […]

Το κρυφό μήνυμα στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας για το Star Wars

Πολλοί το είδαν, λίγοι το κατάλαβαν! Το 13ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί παρελθόν. Εκτός από τις πολλές απόψεις και τα πολλά μηνύματα που ακούστηκαν, παραδόξως υπήρξε κι ένα μικρό μήνυμα με παραλήπτη όλο το γαλαξία! Με εξαίρεση την πανηγυρική ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το συνέδριο της ΝΔ και οι απόψεις που εκφράστηκαν δεν […]

Leave a Reply

avatar